FRANCK FIFE Afp
OGLASIO SE PREDSJEDNIK

Drama Galtier dobila nastavak, spominje se i otkaz: ‘Ako objavim zašto smo se svađali, neće biti dobro‘

Francuski mediji prenose kako su u PSG-u pokrenuli istragu protiv svojeg aktualnog trenera
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 13. travanj 2023. 13:05

Nastavlja se drama u životu trenera Paris Saint- Germaina Christophera Galtiera. Nakon što je prije četiri dana ušao u sukob s navijačima bivšeg kluba Nice zbog transparenta posvećenog njegovoj majci, ugledni francuski novinar Romain Molina plasirao je u javnost uznemirujuće detalje iz vremena kada je bio trener prve momčadi Nice.

Prema navodima Galtier se žalio predsjedniku kluba na preveliki broj tamnoputih igrača i pripadnika muslimanske vjeroispovijesti, posebno ususret mjesecu Ramadanu. Galtier je tražio od svojih igrača da ne poštuju post tijekom Ramadana na što je posebno uznemireno reagirao igrač Nice Jean-Clair Todibo.

"Jučer sam otišao u restoran i svi su došli i rekli mi da imamo crnu ekipu. Morate shvatiti u kojem smo mi gradu, a ova ekipa ne predstavlja ni ono što ljudi žele, niti ja“, riječi Christophera Galtiera prema Molini.

Kada je Galtier napustio Nicu, njihov sportski direktor Julien Fournier je rekao:

"Ako objavim prave razloge zbog kojih smo se svađali s Galtierom neće biti dobro, on ne bi ušao ni u jednu svlačionicu u Europi. To je ekipa ološa u kojoj su samo crnci od kojih je pola petkom u džamiji. Ne može biti toliko crnaca i muslimana. Ne odgovara mi ova naša ekipa", pričao je Galtier, navodi Fournier.

Francuski mediji prenose kako je predsjednik Paris Saint-Germaina Nasser Al-Khelaifi odlučio pokrenuti vlastitu istragu prema istinitosti ovih navoda. Ako se navodi pokažu točnima, Galtiera očekuje otkaz.

Linker
23. travanj 2024 17:17