PHILIPPE DESMAZES Afp
STIGLA KAZNA

Epilog skandaloznog prekida u Francuskoj: Lyonu oduzet bod zbog incidenta u kojem je stradao Payet

Veznjak OM-a pripremao se izvesti korner kada je pogođen u lijevu stranu lica
Piše: HinaObjavljeno: 08. prosinac 2021. 22:19

Disciplinska komisija Francuske nogometne lige (LFP) kaznila je Lyon s oduzimanjem jednog boda nakon što su njegovi navijači izazvali prekid utakmice protiv Marseillea.

Derbi susret 14. kola francuskog nogometnog prvenstva između Lyona i Marseille prekinut je u petoj minuti nakon što je gostujući veznjak Dimitri Payet pogođen u glavu plastičnom bocom punom vode dok je izvodio korner.

image
PHILIPPE DESMAZES Afp

Veznjak OM-a pripremao se izvesti korner kada je pogođen u lijevu stranu lica. Sudac Ruddy Buquet je odmah prekinuo susret i poveo momčadi u svlačionicu, a policija je ubrzo pronašla i privela krivca. Prekid je trajao dva sata prije nego što je donesena odluka kako se ipak neće igrati. Utakmica će se igrati naknadno, ali bez gledatelja.

Bili su to šesti navijački neredi na francuskim stadionima ove sezone, a prije toga zabilježeni su na utakmicama Montpellier - Marseille, Nica - Marseille, Angers - Marseille, Lens - Lille, te St Etienne - Lyon.

Sve su utakmice završene, osim ogleda Nice i Marseillea u trećem kolu. Susret je prekinut u 74. minuti zbog upada domaćih navijača na teren koji su se željeli sukobiti s gostujućim nogometašima, nakon što je Dimitri Payet odgovorio na provokacije koje su trajale čitavu utakmicu.

Lyon sada ima 22 boda i nalazi se na 12. mjestu, sa čak 20 bodova manje od lider PSG-a.

Linker
17. travanj 2024 19:37