DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
JAKA KONKURENCIJA

Evo tko čeka Lovru Majera u novom klubu: Veliki talent s brojem 10 kojega želi pola nogometnog svijeta

Kao novi Camavingin klub spominje Manchester United, ali konkretnijih vijesti još nema...
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 16:01

Što još uvijek aktualnu Dinamovu "desetku" Lovru Majera čeka u njegovom novom klubu? Rennes, momčad koja prema Transfermarktu vrijedi 250,15 milijuna eura, nakon PSG-a, Monaca, Lyona i Lillea, peti najskuplji član francuske Ligue 1, igra u formaciji 4-3-3 pod vodstvom 54-godišnjeg trenera Bruna Genesija. Došao je on u ožujku ove godine, pokušavao s 4-2-3-1, 4-4-2 i 4-1-4-1, no u prva tri ovosezonska dvoboja stabilizirao je formaciju.


Doveo je Rennes za veznu liniju defenzivca Baptistea Santamariju iz Freiburga ovog ljeta za 14 milijuna eura, ali taj zadnji vezni ionako nije konkurencija Majeru. Glavni ofenzivniji veznjaci u Rennesu su Flavien Tait, 28-godišnji Francuz čija je vrijednost na Transfermarktu 5 milijuna eura te njegov godinu dana mlađi sunarodnjak Benjamin Bourigeaud (15 milijuna eura). Ima Rennes i dvojicu sjajnih mladih nada u sredini terena. Lesley Ugochukwu je 17-godišnjak, ali i on je uglavnom zadužen za razgradnju igre.

image
Eduardo Camavinga
JEAN-FRANCOIS MONIER Afp

Drugi je puno poznatiji, radi se o jednom od najvećih francuskih talenata. Eduardo Camavinga je, kao i Majer, igrač s brojem 10 na leđima u svojem klubu, 18-godišnjak koji je za A-reprezentaciju odigrao tri utakmice. Želi ga pola svijeta, no budući da ga TM procjenjuje na 55 milijuna eura, jasno je da ga ne može imati svatko. Sljedećeg mu ljeta istječe ugovor, no još nije odlučio što će i to je Genesija jako iziritiralo.


- Mislim da mu se puno toga zbiva u glavi. Ne može pokazati svoj puni potencijal, ne igra dobro i mora riješiti svoj status - poručio je nedavno trener javno svojem igraču.


Najčešće se kao novi Camavingin klub spominje Manchester United, ali konkretnijih vijesti još nema...

Linker
29. travanj 2024 13:47