FRANCK FIFE AFP
POČINJU S VELIKIM FINALOM

FRANCUSKA JE TEŠKO POGOĐENA KORONAVIROSOM, ALI PLAN ZA NOGOMET VEĆ SE ZNA 'Moramo učiniti sve kako bismo pokušali nastaviti sezonu, to je prioritet'

Piše: HinaObjavljeno: 25. travanj 2020. 00:43

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet predložio je da se sezona nastavi finalima Kupa i Liga kupa, a potom odigra preostalih 10 kola Le Championnata.

Francuska se nalazi u karanteni do 11. svibnja u cilju sprečavaja širenja koronavirusa. Prvenstvo bi se trebalo nastaviti 17. lipnja, ukoliko to dozvole vlasti. Le Graet se nada kako će sezona nastaviti i ranije.

Njegov prijedlog je da se finale Kupa igra 13. ili 20. lipnja, finale Liga kupa tri dana kasnije, a nakon toga i preostalih 10 kola.

"O ponovnom pokretanju prvenstva tek treba odlučiti, ali možda bismo mogli malo promijenili kalendar i prvo igrati finale kupova. Moramo učiniti sve kako bismo pokušali nastaviti sezonu, što je prioritet koji je u četvrtak naglasio i Izvršni odbor UEFA-e," kazao je Le Graet.

FFF je predstavio i medicinski protokol koji predviđa početak priprema 11. svibnja kada bi igrači obavili kardiološke, virološke i psihološke provjere. Nakon toga liječnici bi ih pratili svakodnevno.

U finalu francuskog Kupa trebali bi igrati PSG i St Etienne, a u finalu Liga kupa PSG i Lyon.

Na ljestvici vodi PSG sa 68 bodova, drugi je Marseille sa 56 bodova, a treće mjesto drži Rennes sa 50 bodova.

Linker
03. svibanj 2024 15:57