Dejan Lovren

 ROBERT FAJT Cropix
VRUĆA TEMA

Francusku legendu iznerviralo pitanje o Lovrenu! ‘To je nacionalistička pjesma, to pitajte njega kad ga vidite‘

‘Ne mogu odgovarati umjesto njega‘, poručio je na presici bivši francuski izbornik.
Piše: SNObjavljeno: 06. siječanj 2023. 10:23

Trener Lyona Laurent Blanc (57) održao je konferenciju za novinare uoči susreta u francuskom Kupu protiv Metza, a jedna od glavnih tema bio je naš Dejan Lovren koji se nakon deset godina vratio u klub iz Ligue 1. Francuski su novinari likovali oko jednog video-zapisa koji se širio s proslave brončane medalje na kojoj Lovren i Marcelo Brozović uživaju uz neke, nazovimo ih, sporne glazbene brojeve. Vatreni duo u jednom je trenutku uzviknuo i jednu baš nezgodnu rečenicu, pa su Francuzi iskoristili tu priliku kako bi za mišljenje pitali Laurenta Blanca, ali im je on odbrusio:

- To je nacionalistička pjesma za oslobođenje njegove zemlje. Čini mi se da ćete to pitanje morati postaviti njemu. Ne mogu odgovarati umjesto njega. - Blanc je vidno uznemiren nastavio, “Ovdje su sigurno samo ugledni ljudi, poznajete li vi samo ugledne ljude u svom okruženju? “

Presicu je zatim preusmjerio u sportskom tonu obzirom da ga u ovom trenutku zanima isključivo nogomet. - Ako gledamo čovjeka, to je vaša procjena. Ja, gledam sportaša. Trenutno postoji pregršt tema o kojima bismo mogli razgovarati, ali nalazimo se na sportskoj presici pa bi bilo dobro da nam je to u fokusu. Nismo ovdje da pričamo o nekim stvarima koje nemaju veze s nogometom. Lovren je čovjek prepun poštovanja prema svojoj obitelji, ženi, djeci i svojoj domovini. Ako ga sretnete, pitajte ga pitanje koje vas zanima. - zaključio je.

Inače, bivši francuski reprezentativac od listopada je preuzeo kormilo Lyona nakon što je dvije godine proveo na klupi katarskog Al Rayyana. Ranije je u svojoj karijeri vodio i PSG te Bordeaux, a dvije je godine vršio i funkciju francuskog izbornika.

Inače, najtiražniji francuski sportski medij, L‘Equipe objavio je tekst pod naslovom: ‘Stiže Lovren, a s njim dolaze i polemike‘, u kojem potanko objašnjavaju sve ono što se vezuje uz stopera Vatrenih.

Linker
24. travanj 2024 07:24