Lovro Majer
 RONALD GORSIC/CROPIX
DINAMOVA DESETKA

Francuzima se žuri uzeti Majera, poslali su već treću ponudu, evo što smjeraju u Maksimiru!

Olympique Marseille traži nasljednika za igrača kojeg su prodali za 16 milijuna eura
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. siječanj 2021. 07:58

Marseille želi Lovru Majera, priča je ozbiljna, Sportske novosti su u subotu ekskluzivno donijele informaciju kako trofejni francuski klub nudi 12 milijuna eura plus oko četiri milijuna eura bonusa i postotke transfera. Olympique je daleko od vrha u Francuskoj, a želi se vratiti tamo gdje je nekad bio, u Marseilleu su svjesni da moraju nešto uložiti da bi momčad opet bila konkurentna. No, prema našim informacijama, Dinamo nije rekao “da” na tu ponudu, iz Maksimira još nisu Francuzima poručili da mogu doći po Majera.

Zamjena za Sansona

U Dinamu su odlučili da neće na prvu prihvatiti, ponuda je zasad odbijena, Lovro Majer trenutno je prevažan igrač da bi ga maksimirski klub prodao samo tako, “preko noći”. Ali, naravno, ponavljamo onu staru frazu, u prijelaznom roku sve je moguće, ponudi li Marseille još koji milijun više, procijene li u Dinamu da će užitak za klupsku blagajnu biti veći od šoka za momčad, moguće je da na kraju ponuda bude prihvaćena. U subotu nije bila.

A odakle uopće Majer u priči oko Marseillea? Momčad Andre Villas-Boasa ostala je prije neki dan bez Morgana Sansona, veznjaka koji je otišao u Aston Villu za 15,8 milijuna eura, na dodatnim bonusima Marseille može zaraditi još više od 10 milijuna. Novi sportski direktor Marseillea od prošloga je ljeta Španjolac Pablo Longoria, koji je dobio odriješene ruke čitave sportske politike kluba (od razvoja igrača kroz Akademiju, do skautinga, dovođenja i prodaje igrača), s ciljem uvećanja vrijednosti igrača. Ima Longoria iskustva, iako su mu 33 godine, imao je već iskustva u Newcastleu, Juventusu, Atalanti..., a posebno se istaknuo u Valenciji, koju je prije dvije godine vratio u život upravo dobrim radom u tom dijelu sportskog sektora.

- Izgubili smo važnog igrača, Sansona, prioritet nam je sada na tržištu naći novog igrača u veznom redu. Neće biti lako, ali ako se ukaže prilika, bit ćemo aktivni i reagirati - rekao je Longoria.

A zadnjih dana već su se spominjala neka imena, doduše, s obzirom da je Sanson baš centralni vezni, najviše se pričalo o igračima tog tipa, no govorilo se i o nekim ofenzivnijim veznjacima, sličnim Majeru. Na tom popisu su, između ostalih, Amine Adli (Toulouse), Mehdi Leris (Sampdoria), Angelo Fulgini (Angers), Amine Harit (Schalke 04), Imran Louza (Nantes)... Svota? Upravo tu negdje, između 12 i 15 milijuna eura. Recimo, francuski mediji pisali su da je Marseille ponudio Sampdoriji za Lerisa 13 milijuna eura i da su Talijani to hladno odbili. Marseille nije poslao novu ponudu, što može značiti i da Olympique ne želi platiti više od tog iznosa?

Svi ti spomenuti igrači stari su između 20 i 24 godine, što jasno pokazuje kojim putem želi ići Marseille. Uostalom, taj je klub samo šest igrača u svojoj povijesti platio više od 15 milijuna eura (Payet 29,5, Strootman 25, Lucho Gonzalez i Ćaleta-Car po 19, Gignac 16 i Remy 15,5), a upravo je puno onih između 12 i 15 milijuna, što je, možemo reći, neki prosjek. S obzirom da je Longoria došao s idejom da dovodi igrače koje će kasnije moći skuplje prodati, pitanje je do kojih granica Marseille želi i može ići kad je Majer u pitanju. Zasad ovo nije dovoljno...

Tri ponude Marseillea:

8
miljuna € prva ponuda koja se pojavila dok je Dinamo bio u Rovinju

10

milijuna € druga ponuda koja je stigla kad se Dinamo vratio iz Rovinja

12

milijuna € treća ponuda od ovog tjedna, pojačana bonusima i postocima

Linker
18. travanj 2024 06:02