Igor Tudor i igrači

 Profimedia
PROGNOZIRA IM VELIKE STVARI

‘Hrvat radi odličan posao, ne postoje granice!‘ Bivši trener vjeruje u ono što se ne usudi ni izreći..

‘Dugo nisam vidio ovakvu energiju čeka ih nešto lijepo, ali uopće ne želim odvraćati pažnju ekipi‘
Piše: SNObjavljeno: 16. siječanj 2023. 23:14

Navijači Marseillea pogrdno su zviždali Igoru Tudoru na premjernom mu nastupu pod tribinama Velodromea, analitičari su njegov dolazak nazivali "apsurdnim potezom kluba" i bio je "bahati trener bez poštovanja". Sve to do prije samo nekoliko tjedana, a sada je hrvatski stručnjak napravio takav iskorak da se mnogi pitaju je li moguć spektakularan scenarij u kojem Tudor na kraju sezone slavi titulu prvaka ispred Paris Saint-Germaina i ostalih konkurenata.

Sezona je tek stigla na pola puta, ali bilo je pitanje vremena kada će se postaviti pitanje o ciljanju na titulu. Tudor se, pak, ne želi zalijetati s prognozama, već inzistira na kvalitetnom radu i neprestanom napretku momčadi.

"Ključ svega je igrati i napredovati. Kod svojih igrača najviše cijenim mentalitet, glad i želju za pobjedom. Naš rad se isplatio, najvažnije je da ostanemo koncentrirani uz što manje pogrešaka, a onda ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti", kazao je na konferenciji za novinare uoči utakmice s Lorientom, nakon koje je zabilježio i šestu ligašku pobjedu u nizu.

S druge strane, Lovro Majer i ostatak Stade Rennesa porazio je PSG (1:0), pa se prednost aktualnog prvaka stanjila na pet bodova razlike. Ususret sjajnoj igri Tudorovog sastava, potvrđenoj odličnim rezultatima, hrvatski stručnjak počeo se spominjati u kontekstu velikog scenarija. Albert Emon, bivši trener Marseillea, vjeruje da momčad nema limita.

"Prošlo je mnogo vremena otkad sam zadnji put vidio ovakvu energiju u Marseilleu. To me tjera da kažem da ih ih čeka nešto lijepo u ligaškom nogometu. Samopouzdani su, fizički jaki, imaju dobru obranu i mnoga oružja koja nismo očekivali. Dodajte tomu odličan rad trenera Tudora, koji je nagrađen za svoj trud. Nadam se svijetloj budućnosti, oni si ne smiju postavljati granice", rekao je Emon za La Provence.

Budući da vjeruje da u slučaju ovakvih ‘Olimpijaca‘ ne postoje granice, jasno je na što se cilja kada se govori o maksimalnim dosezima. No, Emon ne želi "ureći" Tudora i društvo, stoga titulu u naručju Marseillea ne prelama preko usana.

"S Bielsom smo bili na vrhu nekoliko dana prije kraja sezone, s Garetsom smo mislili da nam je titula obećana, a onda smo se razočarali. Uglavnom, znamo povijest kluba, ali ako Marseille ovako nastavi, može stići jako daleko. Kažem, nadam se lijepoj budućnosti, ali uopće ne želim odvraćati pažnju ekipi", poručio je 69-godišnjak koji je sedam godina proveo na različitim funkcijama Marseillea, od toga godinu dana kao glavni trener ekipe.

Po njegovoj procjeni, trenutna situacija na tablici i predstave Tudorovih izabranika obećavaju velike stvari, a činjenjica da se PSG - za razliku od Marseillea - natječe i na europskom frontu u Ligi prvaka, mogla bi biti dodatna pogodna okolnost. U kvalitetu uopće ne sumnja.

"Na terenu se jasno vidi da je to kvalitetna momčad, sigurni su u svoje snage i djeluju neprobojno", zaključio je Emon.

No, savršen scenarij za našeg trenera daleko je od ostvarenja - prošlo je tek pola sezone i Marseille je zasigurno uhvatio sjajan ritam, ali znamo kakva je momčad PSG i s kakvim imenima raspolaže. A tu je i Lens, drugoplasirana ekipa lige s dva boda više od OM-a, koja se nada da će postati Leicester francuske lige.

Linker
24. travanj 2024 02:35