ANTE CIZMIC Cropix
SVE JE ODUŠEVIO

Hrvatski dragulj na meti PSG-a, Francuzi otkrivaju: ‘Sve je moguće, nikad ne znamo što sudbina nosi‘

Trenutno jedino zagarantirano mjesto u veznom redu PSG-a ima Talijan Marco Verratti
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2022. 08:43

Hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer imao je iza sebe sjajnu godinu u dresu francuskog Rennesa, a po završetku prvenstva ugledni list L'Équipe uvrstio ga je i u najbolju momčad sezone.

Naravno, njegove igre nisu prošle nezapaženo niti od strane nekih velikih klubova, pa se tako navodno nedavno pojavio interes PSG-a, Atletico Madrida i RB Leipziga. Lovro Majer je ove sezone za Rennes postigao 11 pogodaka i ubilježio 13 asistencija, a dobre igre donijele su mu i skok na Transfermarktu te je sada njegova vrijednost postavljena na 20 milijuna eura.

Popularna stranica 'Footmercato' prije nekoliko je dana otkrila da u PSG-u jedino zagarantirano mjesto u veznom redu ima Talijan Marco Verratti te kako su u Parizu ovog ljeta spremni krenuti u lov na novog veznjaka među kojima se spominje i ime Lovre Majera.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

U istom tonu piše i 'Le10Sport' koji također ne odbacuje mogući odlazak Majera u Pariz.

- Hoćemo li Majera iduće sezone gledati u dresu PSG-a? Lako moguće. Majer se nedavno družio s Kylianom Mbappeom u Cannesu, a objavili su i jednu zajedničku fotografiju. Agencija Niagara Sports, koja zastupa Majera, ispod fotografije ostavila je i komentar - 'danas zajedno u momčadi sezone, sutra možda u istom dresu. Nikad ne znamo što sudbina nosi.'

Kako god završila ova priča s bivšim nogometašem Dinama valja istaknuti i činjenicu da hrvatski nogometni reprezentativac s Rennesom ima važeći ugovor do ljeta 2026. godine. PSG će ovog ljeta gotovo sigurno doživjeti promjene u igračkom kadru sve s ciljem da u 'gradu svjetla' konačno podignu trofej Lige prvaka.

Nakon što su zadržali Mbappea, što je bio apsolutni prioritet kluba, sada se kreće i u rekonstrukciju momčadi. Sasvim sigurno će biti dolazaka, ali i onih koji će napustiti Park prinčeva. Tu se u prvom redu spominju Colin Dagba, Abdou Diallo, Idrissa Gueye, Layvin Kurzawa, Ander Herrera, Georginio Wijnaldum, Danilo Pereira i Keylor Navas.

Ipak, najviše problema PSG-u trenutačno stvaraju Mauro Icardi, Leandro Paredes, Julian Draxler i Thilo Kehrer. Njih bi se također voljeli riješiti u Parizu, ali četvorka još uvijek ima čvrste ugovore. Prema pisanju L'Equipea, PSG bi njihovim odlascima napravio i značajne uštede na plaćama, točnije, u blagajni bi ostalo oko 2.5 milijuna eura više na mjesečnoj bazi.

Linker
26. travanj 2024 11:47