Fabio Grosso

 Icon Sport/ddp Usa/profimedia
ČEKA SE POTVRDA KLUBA

Hrvatski duo ostao bez trenera: Obrisana poruka otkrila sve, u neviđenom kaosu izdržao je tek sedam utakmica

Talijanski stručnjak i sam je shvatio da su mu dani odbrojani nakon sastanka u srijedu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. studeni 2023. 11:34

Fabio Grosso više nije trener Lyona. Talijanski strućnjak izdržao je tek 10 tjedana, odnosno sedam utakmica, a hrvatski duo Dejan Lovren - Duje Ćaleta-Car dobit će trećeg trenera u aktualnoj sezoni.

Na klupi francuskog velikana startao je Laurent Blanc, no katastrofalan ulazak u sezonu natjerao je upravu na smjenu i dovođenje Fabija Grossa, koji nije značajnije pridonio rezultatima kluba, stoga je Lyon posljednja momčad Ligue 1 sa sedam bodova.

Lyon je, naime, objavio da će Grosso prisustvovati konferenciji za novinare ovog četvrtka u 13 sati da bi najavio subotnje gostovanje kod Lensa, ali samo nekoliko minuta kasnije klub je obrisao poruku.

Novinari RMC Sporta odmah su posumnjali da nešto nije u redu i nedugo zatim, pozivajući se na vlastite izvore, obznanili da je Grosso dobio otkaz. Potvrdu su vidjeli i na treningu, kojeg je vodio Pierre Sage, menadžer klupske akademije. Sage je privremeno rješenje dok se ne pojavi novi trener. Nedugo zatim, stigla je i službena potvrda kluba.

Dan ranije, odnosno u srijedu, Grosso je obavio sastanak s vlasnikom kluba Johnom Textorom. RMC Sport tvrdi da je Talijan već tada znao da su mu dani odbrojani, a nedugo nakon sastanka obaviješten je o smjeni.

Grosso je u sedam utakmica upisao jednu pobjedu, dva remija i četiri poraza, a uprava očito smatra da to nije tempo garantira Lyonu opstanak u ligi. Izgleda da će nekoć velikom francusku klubu to biti prvi i jedini cilj u ovoj sezoni...

Linker
29. travanj 2024 06:55