JEAN CATUFFE Dppi Via Afp
LE CHAMPIONNAT

Hrvatski vratar primio dva pogotka u porazu Lillea, kod prvoga gola prevario ga suigrač

Brest je ovom pobjedom došao na 12. mjesto tablice, Lille ostao na osmom
Piše: HinaObjavljeno: 22. siječanj 2022. 19:46

U prvom subotnjem susretu 22. kola francuske Ligue 1 nogometaši Bresta na domaćem su terenu svladali Lille s 2-0.

Mrežu Lillea opet je čuvao hrvatski reprezentativni vratar Ivo Grbić, ali ipak nije uspio spriječiti poraz. Grbić je prvi puta kapitulirao već u trećoj minuti kada ga je prevario njegov suigrač Tiago Djalo koji je potpisao autogol.

Tih 1-0 je stajalo sve do sudačke nadoknade kada je Brest potvrdio pobjedu. Gol za 2-0 iz jedanaesterca je zabio Mounie.

Brest je nakon tri poraza i neodlučenog rezultata u posljednje četiri utakmice upisao pobjedu koja ga je dovela na 12. mjesto ljestvice, dok je Lille ostao osmi.

S odličnom formom su nastavili nogometaši Marseillea koji su na gostovanju kod Lensa, u dvoboju 22. kola francuske Ligue 1, pobijedili 2-0.

Gledajući posljednjih osam utakmica, u svim natjecanjima, bila je to šesta pobjeda Marseillea. Uz to ima i dva neodlučena rezultata. Ovom pobjedom Marseille je skočio na drugo mjesto prvoligaške ljestvice.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car je odigrao cijelu utakmicu za Marseille, a strijelci su bili Payet u 34. iz jedanaesterca te Bakambu u 77. minuti.

U nedjelju igraju: Metz - Nica, Angers - Troyes, Bordeaux - Strasbourg, Clermont - Rennes, Nantes - Lorient, Montpellier - Monaco i PSG - Reims.

Linker
25. travanj 2024 03:12