Icon Sport/ddp Usa/profimedia
U VELIKOM NALETU

Igor Tudor na klupi Marseillea postavio povijesni rekord! Sada čeka najveći derbi u ulozi - favorita

Hrvatski trener radi sjajan posao na klupi francuskog velikana
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. veljača 2023. 06:29

Igor Tudor na klupi Olympique de Marseille ima 52 boda nakon 24 kola. Nikada u povijesti ovog kluba niti jedan trener nije imao toliko bodova u ovoj fazi sezone. Toliko o poslu kojeg hrvatski trener radi vodeći OM. Uz dojam da su prezentacije njegove momčadi još dojmljivije od rezultata.

"Bila je to teška utakmica protiv izvrsnog Toulousea. Ova pobjeda je tim vrednija. Rekao sam igračima na pauzi da ako želimo uzeti bodove moramo stisnuti suparnika. Toulouse je bio stvarno dobar. Morali smo snažno pritisnuti kako bismo napravili razliku, te iskoristiti pad u fizičkom režimu Toulousea", kazao je Tudor nakon utakmice.

Kako objašnjavate prvo poluvrijeme u kojem je Toulouse vodio 1:0? Osjećali smo da su vaši igrači iznenađeni predanošću domaćih igrača?

"Na početku nije neuobičajeno imati jednog ili dva igrača koji ne igraju dobro. Bilo je nekoliko igrača koji su bili ispod svoje razine. S nekima smo imali fizičkih problema ovaj tjedan, Nuno je imao poteškoća, Ounahi je igrao svoju prvu utakmicu, Jordan (Vérétout) je primio udarac na početku što ga je poremetilo...

OM pobjeđuje dojmljivo, a slijedi vam domaćinstvo protiv PSG-a. Na neki način utakmica sezone?

"Uvijek je bolje prije takve utakmice doći s pobjedom nego s remijem ili porazom. Čuo sam trenera koji je to jednog dana rekao i u pravu je", uz smijeh je završio sjajno raspoloženi Igor Tudor.

Zahvaljujući ovoj pobjedi, OM je zadržao svoje drugo mjesto na ljestvici, s pet bodova zaostatka nad PSG-om i dva ispred Monaca. PSG se protiv Lillea izvukao u zadnji čas, ali OM djeluje moćnije od Lillea i vidjet ćemo mogu li Messi, Mbappé i suigrači izdržati takav ritam.

Koliko god takva konstatacija izgledala nestvarno, posebno na startu sezone kada su Tudora kritizirali na sve strane, od dijela igrača do mnogih stručnjaka, OM u derbi s PSG-om ulazi u ulozi laganog favorita. Napokon, nedavno je to izbacivši PSG u Kupu jasno i pokazao.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što je Ivan Leko želio poručiti s izjavom kako nije u Hajduk došao kako bi trenirao juniore? U kakvom stanju splitski klub dočekuje najveći hrvatski derbi protiv Dinama? Je li se u redovima Modrih jedan igrač napokon stabilizirao? Kako je Istra 1961 došla do četvrtog mjesta u prvenstvu i je li to dokaz kako je projekt s Alavesom uspio? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Linker
04. svibanj 2024 02:49