SYLVAIN THOMAS Afp
SJAJAN POSAO FRANCUZA

Igor Tudor srušio Marseilleov rekord i pred nosom oteo napadača Southamptonu, evo što je presudilo

Mladi napadač koštao je francuski klub 32 milijuna eura što je klupski rekord.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. veljača 2023. 06:39

Marseille je potpisao ugovor s napadačem Brage Vitinhom. Ovaj 22-godišnji napadač koštao je francuski klub 32 milijuna eura, što je klupski rekord.

Ranije je objavljeno da bi Marseille mogao potpisati Bayerovog napadača Serdara Azmuna, ali je transfer propao. Braga će dobiti 10 posto od naknadne prodaje Vitinhe. Osim toga, portugalski klub ima pravo otkupiti igrača za 60 milijuna eura plus 10 posto dodane vrijednosti.

Vitinha je ove sezone zabio 13 golova i upisao 5 asistencija u 27 utakmica u svim natjecanjima.Vitinha još nema utakmicu za seniorsku reprezentaciju Portugala, a za U21 je u šest utakmica zabio tri pogotka.

Inače, Southampton je bio veliki favorit za dovođenje mladog napadača. Engleski je klub bio spreman ispuniti Vitinhinu izlaznu klauzulu - iznosila je 30 milijuna eura - što bi ga i tamo učinilo rekordnim klupskim potpisom. No, igrač je na kraju želio otići kod Tudora u Marseille.

Southampton je stoga potpisao ugovor s Genkovim napadačem Paulom Onuachuom. 28-godišnji Nigerijac koštao je 18 milijuna eura. Igrač je potpisao ugovor na tri godine. Ove sezone ima 22 utakmice i 17 golova.

Onuachu je upisao 16 nastupa za Nigeriju i postigao 3 gola.

Linker
20. svibanj 2024 03:47