Igor Tudor

 Domenico Cippitelli/ipa Sport// Imago Sportfotodienst/Profimedia
SMIJEŠI MU SE POSAO

Igor Tudor vraća se u Ligu petice? Navijači digli bunu, sportski direktor odmah krenuo u ackiju

Treneru Rennesa Julienu Stéphanu opasno se trese stolica, a Hrvat je glavni kandidat
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. listopad 2024. 21:35

Hrvatski stručnjak Igor Tudor je bez posla od ovoga ljeta otkako se razišao s talijanskim prvoligašem Lazijom, u kojem je na kraju prošle sezone vodio tek 11 utakmica, od kojih je u šest ostvario pobjede. No ako je suditi po vijestima iz Francuske, to bi se uskoro moglo promijeniti.

Ugledni francuski sportski dnevni list L’Equipe je, naime, izvijestio kako je upitna pozicija trenutačnog trenera Rennesa Juliena Stephana, koji je u prvih osam kola nove sezone Ligue 1 osvojio tek osam bodova.

U subotu je Rennes odigrao 1:1 na gostovanju kod Bresta, a francuski sportski dnevnik sugerira kako je sportski direktor Rennesa Frederic Massara zainteresiran za dovođenje Tudora kao Stephanove zamjene. Rennesovi navijači jasno su izrazili svoje nezadovoljstvo bodovnim učinkom momčadi u uvodi nove sezone, te su na parkiralištu stadiona po završetku utakmice tražili odlazak trenera.

Tudor je Rennesu zanimljiv iz više razloga; trenutačno je bez angažmana, ima iskustva s podizanjem posrnulih momčadi, a k tome je već radio u Francuskoj kao trener Marseillea u sezoni 2022./2023. Vodio je tada klub s Velodromea u 48 utakmica, u kojima je ostvario učinak od 27 pobjeda, sedam remija i 14 poraza uz razliku pogodaka 88:58. Tudor je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri također vodio i Hajduk (dva mandata), PAOK, Karabükspor, Galatasaray, Udinese (dva mandata), Veronu, Marseille, te Lazio.

Najveći uspjeh ostvario je 46-godišnji stručnjak u sezoni 2012./2013. kada je kao trener splitskih Bijelih osvojio Hrvatski nogometni kup.

Linker
20. listopad 2024 22:44