VALERY HACHE Afp
KLJUČNA UTAKMICA

Javnost i navijači su razočarani, a Niko Kovač prolazi kalvariju! Samo jedno može potpuno okrenuti stvari

Momčad bivšeg hrvatskog izbornika nakon tri prvenstvena kola ima samo jedan bod
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. kolovoz 2021. 12:11

Lošije nije moglo za Monaco na startu nove sezone. Momčad Nike Kovača ima jedan bod iz tri utakmice u Ligue 1, a u srijedu ih čeka uzvrat sa Šahtarom nakon poraza 0:1 u prvoj utakmici play offa za Ligu prvaka.

- Da bismo održali istu razinu igre i rezultata kao prošle sezone moramo učiniti još više, jer očito je da naši protivnici imaju bolju sliku našoj momčadi, imaju više predodžbi o nama. Zato, da bismo ponovno bili uspješni moramo se više boriti. U nogometu se ne živi na staroj slavi - kazao je Kovač nakon poraza od Lensa prošle subote uz jasnu poruku igračima:

- Ako mislite da samo morate izaći na teren i da ćete pobijediti jer ste Monaco, to neće biti dovoljno. Imam osjećaj da stvari shvaćamo pomalo olako, ali ne postoji ništa zdravo za gotovo - kazao je Kovač.

Neugodni porazi za sobom povlače i teške riječi sa svih strana. Vezni igrač Sofiane Diop je bez velikog razmišljanja u mikorofon nakon susreta s Lensom odmah rekao:

- Nema analize. Bili smo loši. Nismo stvarali prilike, imali smo prilično sterilni posjed. Nema zaključka. Istina, riječi su teške. Svi moramo raditi zajedno kako bismo se vratili fokusu na klupski cilj - kazao je Diop.

image
VALERY HACHE Afp

Kasnije se navečer “posuo pepelom” poslavši poruku preko društvenih mreža “moje su primjedbe bile vruće glave i nisu bile primjerene”.

- Ispričavam se svim navijačima i klubu. Ostanite jedinstveni, ne odustajte i nastavite raditi - poručio je Diop preko društvenih mreža.

Samo sjena

Monaco je u problemu, to je svima jasno. Momčad iz Kneževine danas je samo sjena ekipe koja je prošle sezone osvojila treće mjesto u prvenstvu. Monaco je u zoni ispadanja, ali jasno, tek su odigrana tri kola. Ima vremena za prvenstvo, ali ne i za Ligu prvaka, jer protiv Šahtara se u srijedu traži imperativni rezultat.

- Trenutačno ne može zabiti pogodak, a uz to, naišli smo i na dobru momčad iz Lensa. Po mom mišljenju, primili smo dva pogotka koja smo mogli izbjeći, ali moramo ostati pozitivni. Moramo posebno raditi na završnici i odmah se usredotočiti na srijedu uz povratak protiv Šahtara. Kvalificiranje u Ligu prvaka moglo bi nam napraviti puno dobrog na početku sezone - kazao je 23-godišnji obrambeni igrač Axel Disasi.

Za debakl protiv Lensa apostrofirana su dva igrača, jer dekoncentrirana obrana je pokopala Kovača. Vratar Alexander Nubel i branič Strahinja Pavlović su u prvom planu. Posuđeni čuvar mreže Bayerna ocijenjen je u Maxifootu s trojkom, a pritom se ističe i podatak je Nubel u pet udaraca prema vratima kroz tri prvenstvena susreta primio četiri pogotka. Koji je donji limit u rasponu ocjena pokazao nam je bivši igrač Partizana, 20-godišnji Pavlović, dobivši čistu ‘jedinicu’ s jasnom opisnom ocjenom “katastrofa”. Nisu francuski mediji imali milosti prema Pavloviću, koji je pogrešnim dodavanjem inicirao prvi, otvarajući pogodak Lensa na startu drugog poluvremena. Dapače, u opisnoj ocjeni zaziva se i njegovo preseljenje na klupu.

image
VALERY HACHE Afp

Kritike pljušte

Monacu prošle subote nije pomogla ni činjenica da je momčad iz Kneževine 25 minuta imala igrača više nakon isključenja Doucourea. U finišu je pocrvenio i Golovin, pa je se poravnao omjer snaga na travnjaku, ali upravo je u tim završnim trenucima Monaco primio i drugi pogodak.

Nema spora, pred uzvrat sa Šahtarom uzdrmana je i dekoncentrirana momčad Nike Kovača. Najveći problem je neefikasnost. Jedan pogodak u četiri utakmice na startu sezone deprimirajući je učinak. Stoga ne čudi da je glavni napadač Ben Yedder u dvoboju s Lensom dobio ‘trojku’ uz opisnu karakteristiku “izgledao je kao duh”. Nema Ben Yeddera, ali nema ni ostalih.

Kovač prolazi kalvariju iz koje će trebati podizati momčad, ali za srijedu mora prvo vratiti pozitivnu atmosferu, a potom napraviti i ključne promjene unutar ekipe. Razočarana je javnost, razočarani su i navijači, premda pristaše kluba iz Kneževine ne stvaraju pritisak kao navijači drugih klubova u Francuskoj. Ali, očekivanja vlasnika su uvijek velika, a ulazak u Ligu prvaka sigurno spada u prioritete.

Monaco u srijedu ide na noge Šahtaru opterećen evidentnim problemima uigravanja momčadi i potrage za raspoloženom “špicom”. No, bez obzira hoće li proći Šahtar morat će Kovač u svakom slučaju posegnuti za pojačanjima u zadnjoj liniji i napadu. Drukčije neće uhvatiti korak s vrhom poretka u Ligue 1, a o Europi da i ne govorimo. Formiranje momčadi puno je veći problem Kovaču od Šahtara i Lige prvaka.

Linker
26. travanj 2024 14:14