MARTIN BUREAU AFP
NEMA NOGOMETA DO KOLOVOZA

JEDNA JE 'LIGA PETICE' ZAUSTAVLJENA! Tradicija jednog od najbogatijih klubova mogla bi stati, još se ne zna tko će u Europu, ima li ispadanja...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2020. 18:32

Francuska nogometna liga je, barem što se sezone 2019/20 tiče - završena. Neće biti nogometa do kolovoza, rekao je to u današnjem obraćanju naciji francuski premijer Edouard Philippe. Neće biti ni većih javnih okupljanja, a odbačena je mogućnost i da se igra bez publike. Drugim riječima, u kolovozu kreće nova sezona francuskog nogometa.

Sljedećeg mjeseca, dakle u svibnju, trebao bi se održati sastanak francuskih prvoligaša i drugoligaša s temom kako popuniti lige za sljedeću sezonu, odnosno koga poslati u Europu i što pravno napraviti s ovom sezonom. Jasno je da je PSG prvi, ostaje upitno samo hoće li mu se priznati osvojena titula i kako će se popuniti preostala europska mjesta.

Prema sadašnjem poretku PSG i Marseille plasirali bi se izravno u Ligu prvaka, Rennes bi išao u kvalifikacije, dok je četvrto mjesto pripalo Lilleu koji bi se tako putem prvenstva plasirao u Europsku ligu, gdje idu i pobjednici Nacionalnog kupa odnosno Ligakupa.

UEFA je najavila da će onim savezima koji ipak budu odlučili odgoditi natjecanja za ovu sezonu pomoči u izradi smjernica za europska mjesta, a iako se apeliralo da se nastavi igrati, nisu spominjane kazne ili neke druge sankcije za saveze.

Linker
03. svibanj 2024 06:52