BERTRAND GUAY Afp
ČEKA SE ZVIJEZDA

Još uvijek nije poznato kada će Lionel Messi debitirati za Parižane! Francuzi predviđaju jedan datum

‘Plan nam je vidjeti kako se osjeća i onda odlučiti o debiju...‘
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 15. kolovoz 2021. 08:11

PSG je sinoć započeo svoju novu ligašku sezonu bez Lionela Messija. Argentinac će pričekati sa svojim debijem, kao što je i sam najavio, dok se fizički pripremi za novu sezonu. Puno se u Francuskoj sada špekulira o datumu kada bi Messi mogao debitirati - hoće li to biti već u kolovozu ili ipak nakon one prve dvotjedne pauze, hoće li to biti doma ili u gostima, itd.

O Messijevom debiju je progovorio i trener Parižana Mauricio Pochettino.

image
BERTRAND GUAY Afp

- Messi je započeo s trenizima mjesec dana nakon finala Cope Americe. Plan nam je vidjeti kako se osjeća i onda odlučiti o debiju. Svi smo vidjeli kakvu je nevjerojatnu dobrodošlicu imao posljednjih dana. To je poseban dečko. Mi smo osoblje koje sluša svoje igrače, kroz razgovor s njim ćemo znati što mu treba i je li spreman - izjavio je o Messiju sunarodnjak Pochettino.

Francuski mediji kao mogući datum debija predviđaju 29. kolovoza kada PSG u sklopu trećeg kola gostuje kod Reimsa. Ne nastupi li tada Messi, vjerojatno je da će debi upisati dva tjedna kasnije, 12. rujna protiv Clermonta na Parku prinčeva. Tako bi debitirao pred domaćim navijačima.

image
BERTRAND GUAY Afp

Potop Lillea

- Uvijek sam uživao u njemu. Svima je poznat rivalitet između Espanyola i Barcelone, ali ja sam uvijek uživao u Messiju. On je ovdje sretan, osjećamo to. Jako je zreo. Ja i on imamo i zajedničku pozadinu s Newell’s Old Boysima - dodao je Pochettino.

Monaco Nike Kovača je, pak, u petak izgubio u gostima kod Lorienta 1:0 čime je ostao na samo jednom bodu nakon prva dva kola Ligue 1. Ne baš bajan početak za bivšeg hrvatskog izbornika, čija je momčad prethodnu sezonu završila na sjajnom trećem mjestu s odličnom formom u drugome dijelu sezone. Upozorio je i sam Kovač prije utakmice da je Lorient prošle sezone bio neugodan protivnik u oba susreta, ali i kako planira nešto drukčiji izbor igrača zbog nadolazeće bitne utakmice sa Šahtarom u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Izostao je tako, između ostalih, i kapetan Wissam Ben Yedder iz prve postave.

Druga je ovo ligaška utakmica zaredom u kojoj Monaco u potpunosti diktira igrom i dominira posjedom, ali ne uspijeva poentirati.

- Bod nakon dvije utakmice nije ono što smo očekivali. Nismo umorni, dobro smo pripremljeni i imamo kvalitetnu momčad s igračima na klupi koji u svakom trenutku mogu ući i napraviti razliku. U timu imamo dovoljno kvalitete. Iako su dečki dali sve od sebe, bilo je teško. U utorak smo bili bolji, moramo to prihvatiti i dobro se oporaviti, jer nas idući utorak čeka još jedna važna utakmica protiv Šahtara - rekao je nakon utakmice hrvatski trener na klupi Monaca.

Čini se, pak, da aktualnog prvaka Lillea čeka teška sezona, budući da je jučer Nice u 2. kolu na Lilleovu stadionu slavila s čak 4:0.

Linker
27. travanj 2024 17:07