FRANCK FIFE / AFP
'KRITIČNA TOČKA'

KAKO JE NOGOMETNI ČUDOTVORAC PODIJELO CIJELU FRANCUSKU? Njegova nonšalancija počinje zasjenjivati njegovu briljantnost, svađa se trenerom...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2020. 15:51

Kylian Mbappe bez ikakve je sumnje jedan od najboljih nogometaša svijeta u ovom trenutku. Brz poput munje ovaj 21-godišnji napadač PSG-a ima jednostavno sve, tehniku, brzinu, ubojitost i aroganciju potrebnu svakom napadaču.

Ali mnogi u francuskoj misle da je njegova arogancija prešla sve granice. Od početka godine sukobio se s trenerom Thomasom Tuchelom, a njegov bahati pokušaj rabone umjesto sigurnog gola nakon akcije Neymara i Edinsona Cavanija dugo se prepričavao. Također, suigraču Cavaniju predbacio je javno da mi nije dodao loptu u gol-šansi, a na kritike navijača javno je reagirao objavama putem društvenih mreža.

"Francusko čudo od djeteta koji nije imao mrlje u prve tri godine karijere je počeo izazivati podjele u svojoj domovini", piše engleski Daily Mail, aludirajući na napise u francuskom L'Equipeu u tekstu pod naslovom 'Kritična točka', koji se odnosi na Mbappeov odnos s navijačima PSG-a.

Bivši francuski reprezentativac Christophe Dugarry žestoko je reagirao na Mbappeovo prozivanje Cavanija zbog nedodavanja u nedavnoj utakmici protiv Bordeauxa.

"Da sam ja Cavani, 32-godišnjak s preko 200 golova za PSG i Mbappe mi tako nešto napravi, dočekao bih ga u svlačionici i priuštio mu 'je*eni udarac glavom u glavu", rekao je Dugarry za RMC Radio.

Nakon poraza PSG-a 2:1 od Borussije Dortmund u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka navijači PSG-a izrazili su sumnju u Mbappeov stav i pristup, uostalom kao i cijele momčadi. Jer titula u Le Championnatu se podrazumijeva, ali Neymar i Mbappe su dovedeni za iskorak u Europi.

"Počnite pokazivati muda", stajalo je na transperantu koji su razvili PSG-ovi ultrasi pet dana nakon poraza PSG-a od Borussije u Dortmundu uz fotografije trojice igrača, Mbappea, Neymara i Thiaga Silve.

Takav njihov potez razbjesnio je Mbappe koji se oglasio putem Instagrama i potom je nakon 4:0 pobjede protiv Dijona i dva postignuta gola odlučio ne pozdraviti navijače zajedno sa ostalim suigračima.

U međuvremenu u klubu pokušavaju s Mpappeom potpisati produljenje ugovora (vrijedi do ljeta 2022.), ali sve je izglednije da se to neće dogoditi. Otkako je stigao u PSG iz Monaca Mbappe je sudjelovao u 136 golova u 118 utakmica PSG-a, upisavši 87 golova i 49 asistencija. Ako se njegov učinak usporedi s učincima Cristiana Ronalda i Lionela Messija u istoj dobi, dolazimo do spoznaje da je Mbappe puno uspješniji. Naime, s 21 godinom zabio je 126 golova u 200 utakmica za klub i reprezentaciju, dok je u isto vrijeme Messi i Ronaldo zabili manje. Messi 51 u 138 utakmica, a Ronaldo 35 puta u 176 utakmica.

Nakon prošlogodišnjeg ispadanja PSG-a iz Lige prvaka od Manchester Uniteda skupina navijača pariškog kluba viknula mu je 'od**bi u Madrid', što je jako uzeo k srcu. Presudnim bi se na kraju mogao pokazati uspjeh u Ligi prvaka ove sezone. Ako PSG uspije preokrenuti protiv Borussije i ostvariti uspjeh u Ligi prvaka Mbappe će opet postati navijački miljenik. Ali, ako se to ne dogodi, sve se čini bliže transferu i to u redove Reala koji neće pitati za cijenu...

Linker
04. svibanj 2024 10:40