Mauricio Pochettino

 FRANCK FIFE Afp
ZGRNUT ĆE BOGATSTVO

Kakva suluda cifra: Evo koliko će trener superbogatog PSG-a spremiti u džep ako ga potjeraju

Otkaz mu je pred nosom, a ugovor ima do lipnja 2023. Sprema mu se brutalna odšteta...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2022. 14:08

Ako misle smijeniti Mauricija Pochettina s mjesta glavnog trenera Paris SG-a, arapski šeici koji su mu na čelu, morat će posegnuti prilično duboko u lisnice... Naime, nakon što su 2016. potrošili vrtoglavih 22 milijuna eura za odštetu tadašnjem treneru Laurentu Blancu, dali su još 8 milijuna Thomasu Tuchelu kada su ga odlučili smijeniti. A sada, novčanike će opelješiti i Argentinac, njihov bivši igrač.

Pochettinu baš i ne ide, nakon ispadanja iz Lige prvaka od madridskog Reala u osmini finala, probleme mu je u domaćem prvenstvu stvorio i Monaco, pobijedivši ga rezultatom 3:0. Jasno je da Poch nije ispunio očekivanja s momčadi u kojoj između ostalih igraju Messi, Neymar, Mbappe..

No, s bruto mjesečnom plaćom od 1.1 milijun eura Pochettino je šesti najplaćeniji trener svijeta. Kad uzmemo u obzir i podatak da je PSG u proračunskom deficitu za prošlu godinu od 200 milijuna eura, onda će otkaz Pochettinu i njegovu stožeru biti samo jedna nova "recka" na popisu dugova...

Dakle, otkaz Pochettinu iz blagajne bi izbio 15 milijuna eura. Na to dodajmo još četiri pomoćnika. Njegova sina Sebastiana, koji zarađuje 20 tisuća eura mjesečno, trenera vratara Tonija Jimeneza s istom plaćom, Miguela D'Agostina (50 tisuća mjesečno) i prvog asistenta Jesusa Pereza čija je mjesečna plaća 80 tisuća eura.

Kad sve to zbrojimo, cifra se penje na otprilike 20 milijuna eura. Pochettinov ugovor u PSG-u traje do lipnja 2023. godine pa će se po svemu sudeći ovog ljeta, možda i ranije, dobro naplatiti...

Linker
19. travanj 2024 21:59