Icon Sport/DDP Usa/Profimedia
PROMJENA NA KLUPI

Kaos u svlačionici dvojice Hrvata: Dva trenera poslali odbijenice, klub angažirao bivšeg prvaka svijeta

Nakon što su se na ponudama zahvalili Potter i Glasner, momčad Lyona preuzeo je Fabio Grosso
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 16. rujan 2023. 14:02

Talijan Fabio Grosso novi je trener Lyona s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, objavio je u subotu klub u kojem igraju hrvatski nogometaši Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car.

Grosso, koji je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2006. i bivši je igrač Lyona (2007.-2009.), potpisao je ugovor do 30. lipnja 2024. s opcijom produljenja na još jednu sezonu. Dužnost će preuzeti u ponedjeljak, dodaje Lyon.

Talijan je na trenerskoj dužnosti zamijenio Laurenta Blanca čiji je odlazak najavljen 11. rujna. Lyon je trenutno zadnji na ljestvici sa samo jednim bodom iz četiri utakmice (jedan remi i tri poraza).

image

Fabio Grosso

MARCELLO PATERNOSTRO Afp

Grosso će u nedjelju s tribina pratiti prvenstvenu utakmicu protiv Le Havrea, a momčad će voditi privremeni trenerski trojac - Jean-François Vulliez, bivši direktor trening centra i pomoćnik Laurenta Blanca, te dva bivša igrača kluba, Jérémie Bréchet i Sonny Anderson.

Nedugo prije objave iz Lyona, L‘Équipe je objavio da je još jedan trener odbio preuzeti momčad. Potraga za Blancovim nasljednikom pokazala se za čelnike lionskog kluba zahtjevnom zadaćom. Preliminarne razgovore s vlasnikom kluba Johnom Textorom obavili su Gennaro Gattuso i Graham Potter.

Donedavni trener londonskog Chelseaja Graham Potter neposredno je nakon razgovora s američkim biznismenom otklonio mogućnost svog angažmana, a prema L‘Equipeu sedmerostruki je prvak Francuske nedugo zatim dobio i drugu odbijenicu. Nakon što je promotrio neke utakmice i momčad Lyona na ponudi se zahvalio i njemački trener Oliver Glasner, bivši šef svlačionice Eintrachta iz Frankfurta. Razmjer izazova koji očekuje budućeg trenera za Glasnerova je promišljanja bio previsok.

Linker
07. svibanj 2024 01:05