Leo Messi i Lovro Majer

 JEAN-FRANCOIS MONIER Afp
OSTAVIO SJAJAN DOJAM

Kolosalna pobjeda Majerovog Rennesa! Hrvat srušio Messija, Neymara i Mbappea pa dobio ‘standing ovation‘

Tek nakon što su došli u rezultatski minus, nogometaši PSG-a pokušali su nešto konkretnije napraviti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. siječanj 2023. 22:48

Rennes je trijumfom protiv PSG-a (1:0) opet vratio neizvjesnost utrku za naslov u Ligue 1. Zvjezdanoj momčadi s Parka prinčeva sada u vrat puše Lens (koji je prije dvije sezone prekinuo dominaciju Parižana) s tri boda zaostatka, a daleko nije ni Tudorov Marseille koji je u minusu pet bodova za liderom prvenstva nakon 19. odigranih kola.

Još jednom se potvrdilo kako PSG na Roazhon Parku teško osvaja bodove jer na tom su terenu posljednji puta slavili još u jesen 2018.

POGODAK KOJIM JE TRAORE SRUŠIO ‘ZVJEZDANI‘ PSG POGLEDAJTE OVDJE.

Rennes se odlično suprotstavio vodećoj momčadi prvenstva. Parižani su naoko imali inicijativu, iako iz tog bitno većeg posjeda nisu napravili skoro pa ništa.

Domaćini su bili ti koji su prijetili. Najzaposleniji na terenu u prvom dijelu bio je Gigi Donnarumma. S druge strane iskusni Steve Mandanda nije imao posla, zapravo prvo poluvrijeme završio je bez intervencije jer svi pokušaji nogometaša PSG-a zapinjali su u bloku ispred njega.

Messi je čak nešto i pokušavao za razliku od Neymara koji je prvih 45 minuta bio bez šuta. Kylian Mbappé utakmicu je počeo s klupe i ušao u 55. minuti nakon što je PSG-ova napadačka jalovost postala već iritirajuća.

image

Lovro Majer i Kylian Mbappe

JEAN-FRANCOIS MONIER Afp

Za razliku od prošlog kola i poraza protiv Clermonta, Lovro Majer krenuo je od prve minute. I ostavio je jako dobar dojam, bio je aktivan u obje faze igre, zadužen za većinu prekida svoje momčadi, a nekoliko njegovih ubačaja bili su pravi test za vratara PSG-a.

U 56. pokušao je iznenaditi Donnarummu izravno iz slobodnog udarca iskosa s dvadesetak metara, a talijanski vratar morao se ispružiti kako bi izvukao loptu koja je išla u donji lijevi kut njegovih vrata. Hrvatski reprezentativac na terenu je, inače, proveo 89. minuta te je ispraćen ovacijama domaćih navijača.

image

Neymar Jr. i Lovro Majer

LOIC VENANCE Afp

Rennes je naplatio puno bolju utakmicu u 65. minuti. Bila je to brza akcija, Truffert je prevario Hakimija i zavrnuo loptu u kazneni prostor gdje se na pravom mjestu našao kapetan Traore. Nogometašu iz Malija bio je to prvi gol ove sezone, ali i tek šesti u dresu Rennesa za koji igra još od 2017.

Tek nakon što su došli u rezultatski minus, nogometaši PSG-a pokušali su nešto konkretnije napraviti. Minutu-dvije kasnije Mbappé se našao u čistoj situaciji koju je zapucao, točnije otpucao loptu u gornje redove tribina. Nešto kasnije šut je isprobao i Bernat. I to je manje-više bilo sve što su ofenzivno ponudili.

Linker
19. travanj 2024 17:07