FRANCK FIFE Afp
ZBUNIO MNOGE

Kylian Mbappe je u derbiju s Monacom imao drugačiji dres od suigrača, evo i zašto

Lider francuskog prvenstva deklasirao je trećeplasirani Monaco (5:2), te učvrstio vodeću poziciju
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 25. studeni 2023. 12:30

Susret francuske Ligue 1, u petak navečer između PSG-a i Monaca, mediji su pompozno najavljivali kao derbi prvenstva. No, momčad pariškog kluba posve je diskreditirala susretu pridruženi naziv derbija. Lider francuskog prvenstva deklasirao je trećeplasirani Monaco (5:2), te učvrstio vodeću poziciju.

Stoga se i medijska pozornost nakon utakmice više usmjerila na jedan detalj na dresu Kyliana Mbappea nego na tzv. derbi. Naime, spomenuti je igrač imao opremu drugačiju od ostatka momčadi, ali i svih nogometaša Ligue 1. Vodstvo francuske lige odlučilo je upravo na utakmici PSG-a i Monaca predstaviti novitet, koji je Mbappea učinio jednakijim od ostalih igrača. Na poleđini majice iznad prezimena Mbappe ugraviran je zlatni bedž, koji pripada najboljem strijelcu natjecanja.

image
FRANCK FIFE Afp

Vodeći golgeter Ligue 1 upravo je Mbappe s 14 golova. On će posebni dres nositi sve dok ima status prvog strijelca natjecanja. A kakva je trenutačna situacija, to bi moglo potrajati dulje vrijeme. Naime, na listi najboljih strijelaca francuskog prvenstva Mbappeu je najbliže Akor Adams iz Montepelliera sa sedam golova.

Usput, Mbappe je najbolji strijelac bio i prošle sezone s 29 postignutih pogodaka (drugoplasirani Lacazette iz Lyona imao je dva gola manje).

Linker
20. srpanj 2024 11:00