FRANCK FIFE Afp
PROBLEMI U PARIZU

Kylian Mbappe ne namjerava produžiti ugovor s PSG-om! Ima napet odnos sa sportskim direktorom...

Nakon reprezentativnih obveza i Eura u prvi plan opet dolaze klupske teme
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. srpanj 2021. 22:16

Kylian Mbappe prolazi kroz teške dane karijere. Nakon što nije realizirao odlučujući jedanaesterac u raspucavanju protiv Švicarske u osmini finala Europskog prvenstva, označen je tragičarom Tricolora. Cijeli turnir za njega je zapravo bio za zaborav; očekivalo se da će briljirati i svojim golovima odvesti Francuze prema europskom naslovu, ali Mbappe nije bio ni sjena igrača kakvog smo ranije ove sezone gledali u dresu PSG-a.

Sjajnom mladom napadaču slijedi prijeko potreban odmor, nakon toga i povratak klupskim obvezama. Iako se zadnjih godina pisalo o interesu drugih klubova, najviše Real Madrida i Liverpoola, on ima još godinu dana ugovora s Parižanima, te će ga, kako sad stvari stoje, odraditi do kraja.

Bez forsiranja

Naravno, PSG ne može biti zadovoljan takvim raspletom. Klubu je u interesu produljenje ugovora s Mbappeom, ili pak njegova prodaja prije nego stekne uvjete za odlazak kao slobodan igrač, što bi bio ekonomski ‘harakiri’ s obzirom na to da je za njegov dolazak Monacu plaćena odšteta od 145 milijuna eura, dok je vrijednost bonusa bila dodatnih 35 milijuna. Time je mladi Francuz postao najskuplji tinejdžer u povijesti nogometa i drugi najskuplji igrač svijeta, iza Neymara.

Mbappe je uoči Eura kazao kako neće donositi odluku o svojoj klupskoj budućnosti prije završetka turnira. PSG-ovi čelnici uvjeravali su ga proteklih mjeseci da je sad pravo vrijeme za to, no on im je govorio da još razmišlja. Ugledni francuski sportski dnevnik L’Equipe otkrio je kako su određeni ljudi u PSG-u ovih dana obaviješteni kako Mbappe u ovom trenutku ne želi potpisati produljenje ugovora. S obzirom na to da ima poštovanje prema klubu za kojeg igra, a imajući u vidu činjenicu da se ekonomska kriza odrazila na nogometno tržište i platežnu moć klubova koji bi ga željeli dovesti, Mbappeu nije bilo u planu forsiranje transfera već ovog ljeta.

A da bi produljio ugovor, od Parižana je navodno zatražio određena jamstva glede pojačanja. Mbappe bi želio da se stvori momčad koja će moći osvojiti Ligu prvaka, a L’Equipe tvrdi da u PSG osjećaju da su na dobrom putu s obzirom na dovođenje Wijnalduma, Hakimija i Donnarumme, te još nekoliko poznatih imena koji bi uskoro trebali potpisati ugovore. Francuski list piše i kako je posljednjih mjeseci odnos Mbappea i sportskog direktora PSG-a Leonarda postao napet, pa je stvar u svoje ruke morao preuzeti predsjednik Nasser Al-Khelaifi. Naime, katarski su vlasnici zabrinuti da je Brazilac toliko zakomplicirao situaciju s Mbappeom da mu je radno mjesto dovedeno pod veliki znak pitanja.

Ni pod koju cijenu

Prije nekoliko tjedana čelnici Reala i PSG-a vodili su razgovore oko nekog drugog igrača. Sastanak su inicirali Madriđani, koji su se tom prilikom raspitali i o Mbappeu, no dobili su odgovor da on nije na prodaju, ni pod kojim uvjetima. L’Equipe ističe kako to može značiti samo dvije stvari; ili su uvjereni da će nagovoriti Mbappea da se predomisli i potpiše novi ugovor, ili su spremni izgubiti ga bez odštete sljedećeg ljeta...

Linker
24. travanj 2024 22:20