Lionel Messi

 FRANCK FIFE/Afp
POTPUNI RASKOL

L‘Équipe: Messi više nikad ne želi zaigrati za PSG. Odlazi i drugi član nevjerojatnog terceta?

Ispred Neymarove kuće protestirali su navijači, a niti on se ne vidi u nastavku projekta
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2023. 08:34

Pet kola prije kraja prvenstva, pet bodova prednosti ima Paris SG nad drugoplasiranim Marseilleom u pokušaju dolaska do nove titule prvaka. No, problemi "u raju" su veliki, mnogo veći no što se u prvi mah može činiti. Jer suspenzija Lionela Messija na dva tjedna zbog, kako vele, neovlaštenog odlaska iz kluba zbog privatnog puta u Saudijsku Arabiju nije jedino što ovih dana potresa temelje klupskih struktura na Parku prinčeva.

Jasno je da Lionel Messi više neće igrati u PSG-u. Sve i da se nakon odslužene kazne i propuštenih utakmica protiv Troyesa i Ajaccia vrati u momčad, vrlo je teško za vjerovati da će ga Christophe Galtier uvrstiti u kadar za gostovanja kod Auxerrea i Strasbourga, odnosno domaći susret posljednjeg kola s Clermontom.

Francuski dnevni sportski list L‘Equipe ide i korak dalje pa prenosi Messijeva razmišljanja u neupravnom govoru tvrdeći da se "ne može zamisliti u procesu povratka na stadion PSG-a".

RMC Sport pak navodi da ga Galtier želi koristiti u zadnje tri utakmice, kada mu istekne dvotjedna suspenzija, ali da se Messiju, kako je prenio L‘Equipe, više jednostavno ne igra u Parizu. Zna da će ga navijači izviždati na utakmici zadnjeg kola s Clermontom.

Međutim, u Parizu ne žele prekinuti njegov ugovor prije no što on službeno istekne, a datum isteka je 30. lipnja. Klupski operativci znaju da bi to za sobom vuklo tko zna kakve pravne posljedice, a želi li Messi napustiti Pariz prije kraja lipnja, prve će korake oko toga morati napraviti sam. Dojam je da se ni Messiju ni klubu nigdje ne žuri, teško je da ćemo ga opet gledati na terenu u majici PSG-a, ali ugovor će se odraditi do kraja.

Kako smo naveli, Messi nije jedini problem PSG-a, jer francuski mediji raspisali su se i o odlasku Neymara. L‘Equipe javlja da je 31-godišnji Brazilac itekako nesiguran glede svoje budućnosti u klubu. Ugovor mu ističe tek u ljeto 2027. godine, a u srijedu navečer dvadesetak navijača protestiralo je ispred njegove kuće.

Linker
20. travanj 2024 00:14