Neymar za pokeraškim stolom

 Erba/Backgrid Uk/Profimedia
SVE MANJE STRPLJENJA

L‘Équipe: U PSG-u su poludjeli kad su vidjeli što radi Neymar. Htio je isprovocirati Mbappéa?

Brazilac se na Velikoj nagradi Monaka odlično zabavljao, a bilo je vremena i za partiju pokera
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2023. 13:43

Jedan na utrci Formule 1 i za pokeraškim stolom u Monaku, a drugi na koncertu Coldplaya u Barceloni. To su destinacije na kojima se u nedjelju moglo pronaći Neymara i Lionela Messija, dan nakon što su nogometaši PSG-a proslavili 11. naslov prvaka.

I dok je Messi igrao u Strasbourgu (1:1) te bio jedini strijelac svoje momčadi, Neymar je već mjesecima ozlijeđen i nije bio u konkurenciji za pretposljednju utakmicu u kojoj je PSG potvrdio titulu. No iako je trener Christophe Galtier objasnio da je Brazilac "previše ozlijeđen" da bi putovao s momčadi te im barem pružio moralnu podršku, fotografije i snimke iz Kneževine pokazuju drugačije.

Neymar se na Velikoj nagradi Monaka odlično zabavljao, rado se odazvao na poziv Red Bulla i proćaskao s Verstappenom u boksu, fotografirao se s glumcem Tomom Hollandom, družio s Verrattijem i Donnarummom, a bilo je vremena i za pokoju partiju pokera. Sudeći prema pisanju L‘Équipea, to bi mogla biti kap koja je prelila čašu strpljenja uprave PSG-a.

"Momčad je njegovo ponašanje shvatila kao provokaciju", objavio je pariški dnevnik, iako su iz Neymarova tima pokušali ublažiti cijelu situaciju.

Klupski kroničari spekuliraju da je po svaku cijenu htio izbjeći veliki trenutak svojeg suigrača Kyliana Mbappéa, koji je četvrtu sezonu zaredom proglašen najboljim igračem Ligue 1. Na najnoviji tijek zbivanja osvrnuo se i As, koji piše da je razvod između PSG-a i Neymara postao realnost te da će sada obje strane tražiti najbezbolniji način da si kažu "zbogom".

"Za razliku od prošle godine, kad je Neymar odbio napustiti Pariz i aktivirao klauzulu o obnovi ugovora koju je imao do 2027., sad se ploča okrenula. Bivši igrač Barcelone ne zatvara vrata transferu, a PSG pokušava pronaći formulu kako u to uklopiti njegovu spektakularnu plaću koja iznosi 3,6 milijuna eura bruto mjesečno. Transfer je opcija koja se trenutačno razmatra u višim ešalonima Pariza i Dohe", piše As.

Linker
20. travanj 2024 03:46