DENIS CHARLET Afp
IZNERVIRAO GA BRAZILAC

Legenda oplela po Neymaru: ‘Zauzet je svime osim nogometom, kada bi mu barem netko stao na kraj...‘

Marco Van Basten je kritizirao brazislkog napadača nakon susreta PSG-a i Reimsa
Piše: JL.Objavljeno: 09. listopad 2022. 10:31

Paris Saint-Germain jučer je u 10. kolu francuskog prvenstva kiksao u gostima Reimsa (0:0). Bila je to večer puna frustracija za momčad Christophea koji je u 41. minuti susreta ostao bez Sergija Ramosa nakon što je Španjolac zaradio isključenje. Inače, utakmicu je započeo bez Neymara, ali je nedugo nakon početka drugog poluvremena ubacio 30-godišnjeg brazilskog napadača u nadi da će ovaj preokrenuti susret, ali je napravio upravo suprotno.

Promašio je stopostotnu priliku za vodstvo PSG-a, a na samom kraju susreta ušao je u sukob s igračima Reimsa zbog čega je i požutio. Svojim je ponašanjem na terenu potpuno iznervirao legendu nizozemskog nogometa Marca Van Bastena (57) koji je za Ziggo Sport komentirao:

"Bila je to dosadna utakmica, a mislim da je posebno Neymar imao lošu ulogu u njoj. Konstantno je provocirao, udari nekog, a zatim glumi žrtvu kad dođe sudac", rekao je Van Basten pa dodao:

"Dobar je igrač, ali ponekad je zauzet svime osim nogometom. Aplaudirao bih nekome tko bi konačno stao na kraj njegovim igrokazima. Nemoguća osoba na terenu", zaključio je.

Bivši igrač Ajaxa i Milana posljednju je utakmicu odigrao kad je imao 28 godina, a nakon teške ozljede koju je tada zadobio, odlučio je dvije godine kasnije i službeno otići u mirovinu. Poznat je da u svojim analizama utakmica govori ‘bez dlake na jeziku‘, a ovoga je puta njegova žrtva bio Neymar. Brazilac je inače ove sezone u vrhunskoj formi. U deset prvenstvenih kola zabio je osam pogodaka i dodao tome sedam asistencija. Brojni svjetski mediji dive se njegovim nastupima i smatraju da napokon pruža partije kakve su se očekivale još od njegova dolaska u Pariz na ljeto 2017. godine. Međutim, svojim ponašanjem na terenu, provokacijama, čestim izležavanjem i iznuđivanjem prekršaja, često se zna naći na udaru kritika.

Linker
18. svibanj 2024 09:23