CHRISTOPHE SIMON Afp
TRI DIRIGENTA

Legendarni Messijev suigrač: ‘PSG je Mbappeova momčad, a Leo igra na pogrešnoj poziciji‘

‘U ovom timu ima previše dirigenta, barem trojica. "Messi je izoliran, premalo je s loptom‘.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. listopad 2021. 11:58

Legendarni francuski napadač Thierry Henry smatra da je Lionel Messi previše 'izoliran' u Paris Saint-Germainu te da momčad mora učiniti određene korekcije kako bi izvukla najbolje iz Argentinca. Henry, koji je igrao uz Messija u Barceloni između 2007. i 2010., drži da Messi nije pravi zato što PSG ima potrebu napraviti ravnotežu u trojcu Messi - Mbappé - Neymar.


"Messi je izoliran, premalo je s loptom. Ne bih rekao da je nesretan, ali izoliran je. Mislim da bi trebao igrati u sredini terena i biti glavni distributer lopti. U sredini može postaviti tempo koji će biti najbolji i za njega i za momčad. Messi ne govori puno, on govori s loptom u nogama. Za sada je PSG ipak Kylianov tim. Kylian je taj koji je najviše privilegiran, lopta njemu ide najviše. U svakoj momčadi može biti samo jedan dirigent, jer inače ne možete igrati u pravom ritmu. A u ovom timu ima previše dirigenta, barem trojica", zaključio je Henry.


Zanimljivo da neki drugi misle kako se Messi mora adaptirati na agresivnu u Francuskoj. I sam je priznao da je iznenađen s tempom.


"Ligue 1 je daleko više fizička od La Lige, momčadi mi se čine moćnijima. Većina igrača je jako jaka."


Messi je otklonio zabrinutost da bi mogao imati poteškoća u sklapanju partnerstva s Mbappéom.


"S igračem kao što je Kylian, lako se slagati. Također, savršeno govori španjolski."


Možda im samo treba još malo vremena da kliknu do kraja. A možda je i Henry u pravu. Messi na desnoj strani katkad doista izgleda jako izolirano.

Linker
07. svibanj 2024 23:33