SAMEER AL-DOUMY Afp
LIGUE 1

Lille bez poteškoća protiv Metza, Marseille svladao Rennes

Sastavu iz Kneževine ‘visjela‘ je pobjeda, no crveni karton sve je okrenuo na njihovu stranu
Piše: HINAObjavljeno: 03. prosinac 2023. 19:16

Nogometaši Lillea pobijedili su Metz 2-0 pred svojim navijačima u susretu 14. kola francuske Ligue 1.

Oba pogotka Lille je postigao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Prvo je Yazici u drugoj minuti nadoknade zabio za 1-0, dok je u šestoj minuti sučevog dodatka David bio precizan i miran s bijele točke te je postavio konačnih 2-0.

Gosti su mogli barem do boda na ovom gostovanju, ali nisu realizirali dva jedanaesterca. Kod 0-0 u 29. minuti neuspješan je pri udarcu s bijele točke bio Elisor, kao i u 56. minuti Camara.

Nogometaši Monaca pobijedili su na domaćem terenu Montpellier 2-0 te su se dodatno približili drugom mjestu. Poveo je Monaco već u devetoj minuti kada je suparničku mrežu naciljao japanski nogometaš Minamino. U 69. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon isključenja Kouyatea, a sve je riješeno u 92. minuti kada je Ben Yedder postavio konačnih 2-0.

Brest je bio uvjerljiv na domaćem terenu te je s 3-0 svladao Clermont. Bila je to šesta pobjeda Bresta ove sezone, ali je unatoč tome ostao na sedmom mjestu ljestvice. Igrač utakmice bio je Del Castillo koji je postigao dva gola, prvi u 20. minuti iz jedanaesterca te drugi u 51. minuti. Jedan je gol dodao Pereira Lage u 34. minuti.

Toulouse i Lorient su odigrali 1-1, a gosti su se poraza spasili u 91. minuti kada je za bod pogodio Dieng. Prije toga je strijelac za domaćina bio Dallinga u 72. minuti.

U posljednjem susretu 14. kola francuske Ligue 1 nogometaši Marseillea su na svom Velodromeu svladali Rennes 2-0.

Po pogodak u svakom poluvremenu postigao je domaći sastav, a prvi već u osmoj minuti kada je Aubameyang realizirao jedanaesterac. Rennes je u 61. ostao s igračem manje nakon isključenja Wooha, a samo četiri minute kasnije Marokanac Ounahi je promiješao polovicu suparničke obrane i lijepo zabio za 2-0.

U 67. minuti je i Marseille ostao s desetoricom na terenu, isključenje je zaradio Ndiaye, a rezultat se potom do kraja više nije mijenjao.

Marseille je preskočio Rennes na ljestvici i sada je na devetom mjestu, dok je Rennes dvanaesti.

Linker
28. travanj 2024 14:02