BAPTISTE AUTISSIER/PANORAMIC/PROFIMEDIA
VATRENI U FRANCUSKOJ

Lovren odličan u povratničkoj utakmici za Lyon, Majer i društvo poraženi na gostovanju

Lyon je propustio šansu bodovno se primaknuti vrhu ljestvice
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. siječanj 2023. 21:32

Dejan Lovren odigrao je povratničke minute u dresu Lyonu. Svega desetak dana nakon što se vratio u staro jato nakon skoro čitavog desetljeća hrvatski reprezentativac bio je starter na gostovanju u Nantesu. Završilo je bez pobjednika i bez golova, Lyon je propustio šansu bodovno se primaknuti vrhu ljestvice, dok je Nantes nije uspio eventualnim trijumfom pobjeći iz kruga najugroženijih.

Lovren je bio jedan od najzapaženijih na terenu, osam od 11 njegovih startova bili su uspješni, a otklonio je čak osam opasnosti ispred svojih vrata. Inače, u dva prvenstvena kola u 2023. Lyon još uvijek nije uspio zabiti gol.

Majerov Rennes doživio je rezultatski neuspjeh na gostovanju kod Clermonta (2:1). Drugi im je to poraz u posljednje tri prvenstvene utakmice. Utakmica po momčad hrvatskog veznjaka krenula je po zlu u završnici, nakon što su između 77. i 83. ostali s dva igrača manje u polju nakon isključenja Bourigeauda, a onda i Omarija nakon intervencije VAR-a. Domaćini su gol za pobjedu zabili u petoj minuti sudačke nadoknade. Strijelac je bio Gastien na asistenciju bivšeg Dinamovca Komnena Andrića. Majer je, pak, utakmicu počeo s klupe i u igru ušao u 60. minuti. U tih nešto više od pola sata nije imao udarac prema protivničkim vratima. Istovremeno, Reims je slavio na gostovanju kod Ajaccioa 1:0, a presudio je pogodak postignut u već 3. minuti utakmice.

Toulouse je, pak, razmontirao Auxerre na gostovanju. Do poluvremena je već bilo 3:0 za goste, a završilo je 5:0 uz jedan zanimljiv detalj. Naime, pet golova je postiglo pet različitih igrača. Golijada se, međutim, nije gledala u srazu Bresta i Lillea. Završilo je bez golova, domaćini čak nisu niti jednom otpucali na vrata gostiju, u 90. minuta čak nisu imali niti jedan udarac iz kuta!? Lille nikako nisu uspjevali konkretizirati terensku nadmoć, ali je nastavio svoj niz od pet uzastopnih utakmica bez poraza.

Linker
26. travanj 2024 09:56