Jean-Michel Aulas

 FRANCK FIFE/Afp
POČETAK NOVE ERE

Lyon nakon tri desetljeća ima novog čelnika. Aulas odlazi iz kluba uz basnoslovnu odštetu

Novi američki vlasnik John Textor želi napraviti značajne promjene u strukturi kluba
Piše: HinaObjavljeno: 08. svibanj 2023. 13:54

Predsjednik Olympique Lyonnaisa Jean-Michel Aulas odstupio je sa svoje uloge nakon više od tri desetljeća, a novi vlasnik John Textor imenovan je novim predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom, objavio je francuski klub u ponedjeljak.

Aulas (74) će ostati upravnom odboru kao počasni predsjednik, a za prerani odlazak trebao bi dobiti odštetu od deset milijuna eura i zadržati svoje dionice.

Francuski list L‘Equipe izvijestio je da je Aulas trebao ostati predsjednik još tri godine, ali novi američki vlasnik želi napraviti značajne promjene u strukturi kluba.

Kada je preuzimanje OL Groupe od strane Eagle Footballa, subjekta koji okuplja engleske klubove Crystal Palace, brazilski Botafogo i belgijski Molenbeek (D2) i kojim predsjeda John Textor, završeno prošlog prosinca, Jean-Michel Aulas imenovan je izvršnim predsjednikom za tri godine.

Ali brzo su se pojavile nesuglasice između povijesnog lidera i novog vlasnika OL-a, posebice na razini sportske politike koju treba provesti kako bi se ispravio klub koji je tek sedmi s četiri kola do kraja prvenstva.

Linker
20. travanj 2024 02:18