Lovro Majer

 LOIC VENANCE Afp
OGLASIO SE I MENADŽER

Majer postaje jedan od najskupljih HR nogometaša svih vremena!? Evo koliko ga je spreman platiti nogometni div

‘Znaju da je veliki profesionalac, da je karakterni igrač velikog nogomentog znanja‘, kaže Andy Bara.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2022. 05:59

Atletico Madrid zainteresiran je za dovođenje hrvatskog reprezentativca, igrača Rennesa, Lovru Majera! Tu vijest saznali smo danas prijepodne, a istu priču pustili su i strani mediji. Atletico je pratio Majera već od prvih dana kad je stigao u francuski klub, jer je Majer već od prvih dana pokazivao svoju veliku kvalitetu i nogometno umijeće na velikoj sceni, u Lique 1 u koju je stigao iz zagrebačkog Dinama prošlog ljeta.

Prije neki dan u Atletico je stigla ponuda za Portugalca Joao Felixa, želi ga dovesti Manchester United. Diego Simeone u Majeru vidi zamjenu za Felixa, iako ne igraju na istim pozicijama, Portugalac je ipak ‘druga špica‘, dok je Lovro klasični plemeniti vezni igrač. Po našim saznanjima, Atletico je spreman za Majera ponuditi Rennesu 35 do 40 milijuna eura. To nije problem za Atletico, naročito ako se proda Felix za kojeg se može dobiti čak i 80 milijuna eura. Vijest o mogućem transferu Majera u Atletico provjerili smo kod njegovog menadžera Andija Bare.

image
FRED TANNEAU Afp

- Da, Atleticu se jako sviđa Lovro. Znaju da je veliki profesionalac, da je karakterni igrač velikog nogomentog znanja - kazao nam je Bara.

Naravno, to što Atletico želi Majera ne znači da će se taj transfer i ostvariti. U cijeloj toj priči ne smije se zaboraviti da je vlasnik Rennesa François-Henri Pinault, čovjek čija se imovina procjenjuje na 37 milijardi eura, Forbes ga rangira među trideset najbogatijih ljudi na svijetu. Tako da nije od onih koji bi zagrizao za neke ponude koje se tiču njegovih igrača. A Majer je jedan od, ako ne i najbolji igrač Rennesa koji je prošle, svoje premijerne sezone za Rennes zabio šest pogodaka i devet puta je asistirao.

image
SCREENSHOT: TM

Sigurno jest da je Majera zaintrigiralo zanimanje Atletica, ali nije on od onih koji će inzistirati na odlasku, nije takav tip. Uostalom, nije se bunio kada kod Nenada Bjelice nije bio niti na klupi prije godinu i pol dana. Tako da Majer neće raditi sigurno nikakve probleme ako ga Renens ne pusti u Atletico.

Naravno, odlazak u tako veliki klub kao što je Atletico, igranje Lige prvaka, bio bi strašan iskorak za hrvatskog reprezentativca. No, ponavljamo, Lovro neće inzistirati na odlasku, a poznajući ga, nastaviti će karijeru u Rennesu kao da se ništa nije dogodilo. Dapače, može biti još samo bolji, motiviraniji.

- Iskreno, ne znam što će se dogoditi. Na klubovima jest da se dogovore. Što bude, bit će... Ali za Majera je svakako velika stvar da se spominje u kontekstu tako velikog kluba kao što je Atletico - zaključio je Bara.

Treba vidjeti kako će se priča rasplesti do konca prijelaznog roka. Kao što kaže Majerov menandžer, na potezu su klubovi. Hoće li ponuda Atletica zadovoljiti bogatog gazdu Rennesa?

Hoćemo li Lovru gledati u Primeri, kod Diega Simeonea?

Linker
12. svibanj 2024 02:02