LOIC VENANCE Afp
LIGUE 1

Majer u porazu Rennesa igrao nešto više od pola sata, Lens na ljestvici preskočio Tudorov Marseille

Hrvatski reprezentativac za domaću je momčad ušao u 56. minuti susreta na Roazhon Parku
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 01. travanj 2023. 23:14

Nogometaši Rennesa poraženi su pred svojim navijačima od Lensa s minimalnih 1-0 u utakmici 29. kola francuskog prvenstva.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Lois Openda u 31. minuti. Hrvatski reprezentativac Lovro Majer je za domaću momčad igrao od 56. minute. U završnici dvoboja je imao jedan precizan udarac, ali u njemu nije bilo dovoljno siline pa je gostujući vratar lakoćom zaustavio loptu.

Lens je trećom uzastopnom pobjedom došao do drugog mjesta na ljestvici bodovno se izjednačivši s Marseilleom. Obje momčadi imaju po 60 bodova, šest manje od vodećeg Paris Saint-Germaina.

Rennes je na petom mjestu sa 50 bodova, deset manje od Rennesa i Marseillea koji trenutačno drže pozicije koje vode u Ligu prvaka, izravno ili kroz kvalifikacije.

U prvoj subotnjoj utakmici Auxerre je pred svojim navijačima svladao Troyes sa 1-0. Pobjednički pogodak postigao je u 73. minuti Senegalac Mbaye Niang. Hrvatski nogometaš Ante Palaversa ostao je na klupi za pričuve gostujuće momčadi.

Auxerre se pobjedom dokopao 16. mjesta sa 26 bodova, a Troyes je sa 21 bodom ostao zarobljen u u zoni ispadanja, na 18. poziciji.

Linker
24. travanj 2024 09:05