NICOLAS TUCAT Afp
OPET GA PROZIVAJU

Marseilleu prijeti tjedan iz noćne more, a Tudora proganja jedno pitanje: Zašto si njemu dao da puca penal?

Ispred stadiona navijači su nakon utakmici oscilirali između stvarnog bijesa i potištenosti zbog debakla
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. ožujak 2023. 13:34

Eliminacija u četvrtfinalu Coupe de France od Annecyja, anonimne momčadi Ligue 2 i dalje trese Marseille. "Danas je usran dan za sve", rekao je španjolski vratar Pau Lopez i tako ponudio najbolji mogući opis atomsfere u Marseilleu.

Tudora ovaj put mediji ne napadaju toliko. Nakon što je u prethodnom kolu izbacio PSG, OM je jako vjerovao u trofej, možda i malo previše. Stadion rasprodan, više od 63.000 gledatelja uvjerenih da je pitanje prolaska u polufinale samo formalnost. Međutim, Marseille je ostao u čekaonici u kojoj je već punih 11 godina. Tada je OM osvojio posljednji trofej i to baš Kup.

image

Alexis Sanchez

NICOLAS TUCAT Afp

Ispred stadiona navijači su nakon utakmici oscilirali između stvarnog bijesa i potištenosti zbog debakla protiv momčadi koja je 10. u drugoj ligi u koju je ove sezone tek ušla. Nakon Carquefoua, Canet-en-Roussillona, ​​Quevillyja, Grenoblea ili Andrézieuxa, Annecy je u svakom slučaju dodan na dugu listu nevjerojatnih duhova koji opsjedaju OM-ovu noviju povijest u Coupe de Franceu.

Međutim, osim same eliminacije u kupu, Marseille ima i drugih problema. Posljednji rezultati kod kuće su osrednji sa samo jednom pobjedom u zadnjih pet utakmica i to baš u Kupu protiv Pariza.

Neki igrači djeluju umorno. Nekima je pak neobjašnjivo zašto je Alexis Sanchez izvodio jedanaesterac u 85. minuti. Čileanac je u karijeri imao sedam uspješno izvedenih penala, ali ih je čak 11 promašio. Sedam od 18? Zašto mu je Tudor dao novu šansu?

Zbog toga ga čak i najviše prozivaju.

OM još uvijek ima zadatak spasiti sezonu koja je do prije tri dana izgledala bajkovito i povijesno. Marseille je još uvijek drugi u prvenstvu, ali Monaco i lens zaostaju samo dva boda. U Francuskoj samo tri prva mjesta izravno vode u Ligu prvaka, dok četvrti mora proći kroz kvalifikacije. OM bi se mogao naći na četvrtom mjestu već u nedjelju, jer ga čeka teško gostovanje kod Majerovog Rennesa koji je peti i koji se nada da može dohvatit četvrto mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka. OM-ov bi se tjedan, dakle, mogao lako pretvoriti u pravu noćnu moru za Tudora i njegove igrače...

Linker
27. travanj 2024 03:39