ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Icon Sport/Ddp Usa/Profimedia
OTKRIVAJU FRANCUZI

Mbappe je želio Neymarov odlazak i dolazak super napadača, a sada u PSG-u igra na poziciji na kojoj ne želi

Kylian Mbappe iskazao je nezadovoljstvo aktivnošću PSG-a na tržištu ovoga ljeta
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2022. 22:53

U svibnju su se u PSG-u pohvalili da su uspjeli potpisati produljenje s Mbappeom do kraja 2025. godine (iako L‘Equipe tvrdi da je produljenje do 2024.). Pregovori su trajali mjesecima, Mbappe je otvoreno koketirao s Real Madridom i smatralo se da će definitivno nastaviti na Santiago Bernabeuu, ali nekako su u Parizu uspjeli nagovoriti francusku zvijezdu da ostane. Međutim, RMC javlja da situacija za Mbappea u PSG-u nije ružičasta.

Naime, navodno je Mbappe inzistirao da PSG tijekom ljeta dovede jako pojačanje u napadu (Lewandowskog, Rashforda ili Dembelea) kako bi on sam mogao igrati s više slobode, ali uprava to nije napravila i zato je on morao promijeniti svoju ulogu i igrati ispred Neymara i Messija.

Nakon 2:0 pobjede francuske reprezentacije protiv Austrije u Ligi nacija u utakmici u kojoj je postigao gol Mbappe je kritizirao PSG-ov sustav igre. U redovima Francuske centarfora je igrao Olivier Giroud, dok je Mbappe imao više prostora nadirući s bokova.

"U PSG-u to ne postoji", požalio se Mbappe nakon te utakmice i poslao znakovitu poruku treneru PSG-a Christopheu Galtieru.

A Neymar je trun u Mbappeovoj peti od početka sezone. Tijekom ljeta dok su u PSG-u stavili brazilskog napadača na prodaju Mbappe se nije nimalo bunio, a nakon što do transfera nije došlo Neymar se nakon produljenog odmora vratio preporođen i najbolji je igrač Parižana u prva dva mjeseca nove sezone.

"Mbappe, koji je produljio kako bi bio vođa PSG-a, nema željenu ulogu u prvih nekoliko mjeseci nove sezone", javlja RMC uz dodatak kako on i Neymar jednostavno ne pronalaze načina da riješe svoje nesuglasice. Zasad nadmetanje dvaju superega donosi rezultate i PSG pobjeđuje. Ali pitanje je što će se dogoditi kada sljedeći put sukob eskalira, kao što je to bio slučaj u ogledu protiv Montpelliera kada se dvojac nije mogao dogovoriti tko će pucati jedanaesterac.

Linker
20. travanj 2024 18:29