Kylian Mbappe

 LIEWIG CHRISTIAN/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Liewig Christian/abaca/Shutterstock Editorial/Profimedia
PUCANJE PO ŠAVOVIMA

Mbappe nije lider! Ugledni francuski dnevnik očitao lekciju velikoj zvijezdi i odao počast legendi Reala

Iako je odigrao samo jednu utakmicu i sezona je tek počela, izgleda da je novi ugovor bio kriva odluka
Piše: JL.Objavljeno: 18. kolovoz 2022. 23:32

Francuski dnevnik "Le Parisien" svoju digitalnu naslovnicu u četvrtak posvetio je zvijezdi Paris Saint-Germain-a pod naslovom "Sergio Ramos, vođa riječima i djelima" i tako odao počast obrambenom igraču koji impresionira na terenu, a također diže glas u svlačionici kojoj nedostaju prirodni lideri.

Članak je nastao kao svojevrsni priručnik za potencijalne vođe. Za nekoga poput Kyliana Mbappéa (23). Francuz je dokazao da je trenutno miljama daleko od titule lidera. To simbolizira scena iz 5-2 pobjede protiv Montpelliera, kada je napadač prekinuo trčanje tijekom napada PSG-a jer mu lopta nije dodana. Kad je odmahnuo, okrenuo je leđa kolegama.

image

Sergio Ramos i Achraf Hakimi

JEAN-PHILIPPE KSIAZEK Afp

Kad je Mbappé krajem svibnja odbio ponude Real Madrida i potpisao novi ugovor s Parižanima, smatrao je da će postati žila kucavica ove momčadi. Navodno je prste u nagovaranju na ostanak u Parizu imao čak i francuski predsjednik Emmanuel Macron. Međutim, PSG je skupo kupio ovaj uspjeh. Mbappé će ubuduće primati godišnju plaću od 50 milijuna eura. Također se kaže da je primio "naknadu za potpisivanje" u stotinama milijuna.

Iako je odigrao samo jednu utakmicu i sezona je tek počela, izgleda da je novi ugovor bio kriva odluka.

Zagarantirana mu je veća moć, riječ u transferima, zarađuje višestruko od onoga što drugi dobivaju, želi se istaknuti od svih ostalih, biti superzvijezda tima, ali onaj tko se ističe automatski nije lider. Mbappé zahtijeva da momčad igra za njega, a zbog toga je počeo gubiti prijateljstva unutar svlačionice.

Njegov bivši prijatelj Neymar jedan je od onih koji je okrenuo leđa Mbappéu. Razlog? Kad se pregovaralo o novim transferima u klubu, Francuz nije imao ništa protiv prodaje Brazilca. Stvar je dodatno kulminirala prošlog vikenda.

U utakmici protiv Montpelliera, Mbappé je prvo promašio jedanaesterac, htio je i drugi, ali ovaj put je Neymar zgrabio loptu i zabio. Nakon utakmice je Neymar lajkao tweet koji govori o hijerarhiji jedanaesteraca u PSG-u, da je Mbappé novim ugovorom "kupio" i pravo na izvođenje jedanaesteraca i tako zagarantirao bolju golgetersku statistiku od drugih. Katastrofalno ponašanje dovodi u pitanje, je li PSG donijeo krivu odluku jer ga nije pustio u Real Madrid?

Linker
01. svibanj 2024 23:25