El Chadaille Bitshiabu

 ANTHONY BIBARD/FEP/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Anthony Bibard/Fep/Panoramic/Bestimage/Profimedia
ZAPAMTITE OVO IME

Mbappe zabio dva komada, ali priča dana bio je nepoznati klinac koji je ispisao povijest PSG-a

Bitshiabu je u nedjelju prestigao sada već bivšeg rekordera Kingsleyja Comana
Piše: SNObjavljeno: 20. prosinac 2021. 13:09

Mauricio Pochettino je pomalo iznenadio navijače PSG-a kada je u prvu postavu jučerašnje utakmice kupa Francuske protiv Feignies-Aulnoyea uvrstio Kyliana Mbappea i još neke članove prve momčadi. No, očigledno argentinski strateg nije želio ništa riskirati ni protiv petoligaša, a Mbappe je u toj utakmici postigao svoja dva nova gola dok je Mauro Icardi dodao jedan za konačnih 3:0.

No, priča te utakmice nisu ni jedan od ova dva napadača, ni sam Pochettino već El Chadaille Bitshiabu. Ovaj mladi stoper ušao je u igru u 75. minuti te tako postao najmlađi igrač u povijesti PSG-a koji je ikada zaigrao na nekoj službenoj utakmici. Bitshiabu je jučer imao točno 16 godina, 7 mjeseci i 4 dana te je tako prestigao Kingsleyja Comana koji je do sada držao rekord sa 16 godina, 8 mjeseci i 4 dana.

Bitshiabu je član PSG-a već 5 godina, trenirati je počeo kad je imao 6 godina, a sa 196 centimetara i velikom brzinom praktično je prototip modernog stopera. Ove sezone je odigrao 4 utakmice za mladu momčad PSG-a u juniorskoj Ligi prvaka, a standardni je član francuskih mladih reprezentativnih selekcija. Iako ima tek 16 godina, ove je godine odigrao tri utakmice za francusku U18 vrstu.

"PSG je moj klub, ovo je moja obitelj. Klub je pokazao da vjeruje u mene i zbog toga sam jako sretan. No, ovo je tek početak i nadam se da ću u budućnosti igrati još bolje", izjavio je Bitshiabu koji je ovog ljeta potpisao prvi profesionalni ugovor s Parižanima. On ga s klubom veće do 2024. godine, a Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost trenutno procjenjuje na 1 milijun eura.

Linker
22. travanj 2024 18:15