Neymar bi mogao napustiti PSG

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
PROMJENE U PSG-U

Mbappéov ostanak otvara pitanje Neymara, predsjednik Barce: ‘Takvi igrači su postali robovi zbog novaca‘

Ostanak francuskog napadača mogao bi uzdrmati ostale velike zvijezde, posebno Neymara
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. svibanj 2022. 18:36

Kylian Mbappé ostaje u Paris Saint-Germainu, predsjednik Nasser Al-Khelaifi novim ga je ugovorom učinio i najvažnijim igračem kluba.

Lionel Messi s tim će se vjerojatno još nekako i pomiriti, svjestan svojih godina i činjenice da su najbolji dani ipak iza njega, no mnogi su se pitali kakva će biti Neymarova reakcija.

Brazilski as poznat je kao prilično veliki egoist, koji u svemu voli biti glavni, a ugledni L'Equipe ovih je dana objavio informaciju kako ga je pariški klub spreman prodati u ljetnom prijelaznom roku.

Za Neymara je PSG platio rekordnu odštetu u nogometnom svijetu, na račun Barcelone sjela su čak 222 milijuna eura, a svojim igrama u dresu novoga kluba Brazilac taj silan novac baš i nije opravdao.

Imao je, naravno, trenutke u kojima je briljirao, ali ozljede i izostanci iz drugih razloga (zabave, suspenzije) spriječili su ga da svoj neosporni talent u potpunosti potvrdi i na terenu.

Prošle godine Neymar je produljio ugovor s Parižanima do 2025. godine, ali je još jedna razočaravajuća sezona otvorila nove upitnike vezane uz njegovu budućnost.

Neymar je prošle subote u posljednjem kolu protiv Metza (5:0) zabio svoj stoti gol za PSG, a ovog tjedna se osvrnuo na glasine o mogućem odlasku iz grada svjetlosti.

"Dosad nisam čuo takve stvari, ali s moje strane je istina to da želim ostati", kazao je Neymar za portal Oh My Goal.

Zadržao je francuski prvak Mbappéa te će oko njega graditi momčad, no još uvijek se ne zna tko će biti sportski direktor. Šuška se da će Brazilca Leonarda naslijediti Portugalac Luis Campos, što bi moglo oslabiti Neymarov položaj u klubu.

Često se Neymara proteklih godina povezivalo s mogućim povratkom u redove Barcelone. Ipak, s obzirom na financijske probleme s kojima se susreće katalonski klub, to u ovom trenutku izgleda kao nemoguća misija.

"Tko ne voli Neymara? On je izniman igrač... Ali svi ti igrači koji bi se vratili u Barcu trebali bi to učiniti besplatno, bez plaćanja odštete. Igrači koji su potpisali za klubove poput PSG-a, kao da su postali robovi. Za novac", komentirao je Barcelonin predsjednik Joan Laporta.

Linker
20. travanj 2024 14:13