Messi i Leonardo (desno) prilikom dolaska Argentinca u PSG

 STEPHANE DE SAKUTIN Afp
Ozlijeđen, ali putuje

Messi i veliki prijatelj napustili PSG zbog Argentine, direktor bjesni: ‘Nije logično i nema smisla!‘

Pariški klub bi mogao napraviti pritisak na FIFA-u da se ovakve stvari više ne dozvoljavaju.
Piše: S.N.Objavljeno: 08. studeni 2021. 09:03

Nema mira u PSG-u. Gotovo svakodnevno iz bogatog pariškog kluba dolaze vijesti o nekim neslaganjima, a najnovija dolazi zbog odlaska Lionela Messija na reprezentativnu stanku u Argentinu.

Messi zbog ozljede zadnje lože nije nastupio na utakmicama Lige prvaka protiv Leipziga te na dvoboju domaćeg prvenstva protiv Bordeauxa, ali je, zajedno s kolegom Leandrom Paradesom i Angelom Di Marijom otputovao u Argentinu koju čekaju dvoboji protiv Urugvaja i Brazila u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Odluka Messija, ali i Paradesa, koji mjesec dana nije trenirao zbog svoje ozljede noge, uznemirila je sportskog direktora PSG-a, Brazilca Leonarda.

"Ne slažemo se s puštanjem igrača na reprezentativnu stanku koji nije u najboljoj fizičkoj spremi ili je u fazi oporavka. Nije logično i nema smisla da takvi igrači idu na akcije, a ovakve situacije zaslužuju da se dogovori to pravilo s FIFA-om", rekao je Leonardo za La Parisien.

Leonardo ni PSG trenutno ne mogu napraviti ništa po ovom pitanju, a s obzirom na rastući pritisak kluba da se ovakve stvari ne dozvoljavaju, moguće je da će najveći klubovi uskoro napraviti pritisak na FIFA-u da se ozlijeđeni igrači ne puštaju u reprezentaciju, posebno ako trebaju putovati na tisuće kilometara. Inače, PSG će u reprezentativnoj pauzi ostati bez 15 igrača.

Linker
25. travanj 2024 17:59