FRANCK FIFE Afp
ARGENTINČEVI SUKOBI

Messi je jednom nakon izmjene odbio trenirati, a Guardioli je slao ljute poruke zbog Ibrahimovića...

Nezadovoljna reakcija Lionela Messija nakon izmjene protiv Lyona i dalje je vruća tema
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2021. 21:27

Iako se na kraju ispostavilo da je ozljeda bila razlog što je trener PSG-a Mauricio Pochettino izvadio iz igre sjajnog Argentinca, engleski mediji pozabavili su se temom Messijevog nezadovoljstva trenerovim reakcijama.

Nakon vađenja iz igre protiv Lyona Messi je djelovao iznenađeno, po izlasku nije pozdravio trenera Mauricija Pochettina, a na klupi nije mogao sakriti ljutnju.

Messi definitivno nije naviknut na izmjene, a u posljednji tri sezone u La Ligi s Barcelonom izvađen je svega jednom u cijeloj sezoni. Primjerice sezone 2017/18 nijednom nije zamijenjen u La Ligi.

"Messi ima dugu povijest prkošenja trenerima, osjetili su to i Pep Guardiola i Luis Enrique i Pochettinu će trebati čvrsta kralježnica da se opet usudi izvaditi ga bez prethodnih konzultacija s njime", piše Daily Mail.

Jedan od najpoznatijih Messijevih sukoba s trenerom odvio se u siječnju 2015. godine protiv Real Sociedada kada je na klupi Barcelone sjedio Luis Enrique.

Iako se to tada činio kao logičan potez Enriqueu je taj potez ugrozio posao, a sportski direktor Andoni Zubizarreta dobio je otkaz. Španjolski mediji tada su pisali da je Messi čak od tadašnjeg predsjednika Josepa Marije Bratomeua tražio da otpusti i Enriquea, a na kraju je intervencija Xavija Hernandeza sve izgladila.

A zanimljiv je bio i Messijev sukob s Guardiolom. Jednom je odbio trenirati dan nakon izmjene protiv Valencije pri vodstvu 4:0, a problemi su eskalirali u sezoni kada su Katalonci potpisali Zlatana Ibrahimovića 2010. godine. Barcelona je tada za Ibrahimovića platila 46 milijuna eura i poslala Samuela Eto'oa u Inter, a Šveđanin je u prva četiri mjeseca na Camp Nou zabio 11 golova u La Ligi, uključujući pobjednički protiv Real Madrida.

A Messi je Ibrahimovića vidio kao prijetnju i Guardiola je sve saznao - preko poruke.

"Vidim da više nisam toliko važan momčadi, pa...", navodno je napisao Messi Guardioli, odaje knjiga po imenu 'The Messi Mystery'.

Messija je tada najviše uzrujavala činjenica da je Ibrahimović igrao na poziciji centralnog napadača, dok je on gurnut kako na desno krilo, tako i na poziciju lažne devetke. Kako bilo, ubrzo je Argentinac vraćen na poziciju centralne špice, a Ibrahimović je gurnut na desnu stranu gdje je bio puno manje učinkovit. "Pep je preferirao da Messi bude sretan, mene nije cijenio", napisao je Ibrahimović u svojoj autobiografiji.

A Quique Setien definitivno nije bio Messijev miljenik i omaleni Argentinac je izrazio sumnju u odabir njegove postave svega mjesec dana nakon što je naslijedio Ernesta Valverdea. Piše tako Simon Kuper, autor knjige 'Barcelona: Insajderska priča najvećeg svjetskog kluba'.

Tada je Messi bio bijesan što Setien preferira Juniora Firpa ispred njegovog prijatelja Jordija Albe i što ga je stavio u postavu za utakmicu s Betisom.

Barcelona je u toj utakmici lovila zaostatak dva puta, a Messi je navodno treneru na poluvremenu rekao: 'Ovo nije omladinska momčad. Stavi najbolje igrače u igru.'

Na kraju je Setien uveo Albu umjesto Firpa, a Barcelona je slavila sa 3:2. A dobro je poznato da Setien nije dugo trajao na klupi Barcelone.

Dakle Messi je izašao kao pobjednik u svim spomenutim slučajevima...

Linker
26. travanj 2024 14:58