FRANCK FIFE Afp
LIGUE 1

Messi majstorijom donio nova tri boda PSG-u, Lovren igrao u pobjedi Lyona, Rennes poražen bez Majera

Parižani su pobjeli na osam bodova prednosti Marseilleu Igora Tudora kojeg čeka susret protiv Nice
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 04. veljača 2023. 23:04

Bez Kyliana Mbappéa (ozljeda bedra) i Neymara (ozljeda mišića) u sastavu, PSG je na domaćem terenu u 22. kolu francuskog šampionata s 2:1 slavio protiv Toulousea. Gosti su šokirali Parižane već u 20. minuti kad je pogodio Branco van den Boomen, ali onda su najprije izjednačili u 38. minuti preko Achrafa Hakimija, a onda je Lionel Messi prekrasnim pogotkom s vrha šesnaesterca neobranjivo pogodio u golmanov donji desni kut za preokret i konačan rezultat.

Majstoriju Messija pogledajte OVDJE.

Aktualni prvak nanjeo je prvi poraz Toulouseu koji je ovu godinu otvorio sa četiri pobjede i jednim porazom zbog čega su iz borbe za opstanak došli na 12. poziciju. Novim pak trijumfom PSG je s utakmicom više pobjegao Marseilleu na osam bodova. Igora Tudora u ovom kolu očekuje susret protiv Nice na Velodromeu.

Lyon je na gostovanju kod Troyesa slavio 3:1. Barcola i Cherki zabili su u 43. odnosno 59. minuti, a onda je Rony Lopes pogotkom u 62. minuti stvorio nemir kod gostiju. Ipak, toču na i postavio je Lacazette u drugoj minuti sudačke nadoknade. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren igrao je do 83. minute susreta kad ga je na terenu zamijenio Jerome Boateng.

Nogometaši Lillea slavili su u dvoboju 22. kola francuskog prvenstva u gostima kod Rennesa s 3:1.

Rennes je bez ozlijeđenoga Lovre Majera poveo preko Gourija već u prvoj minuti, ali je Lille stigao do preokreta pogocima Zhegrove (59), Cabelle (85) i Gomesa (90+4).

Linker
27. travanj 2024 22:00