SEBASTIEN SALOM-GOMIS Afp
IZNENAĐENJE ZA PARIŽANE

Messi, Neymar i Mbappe startali zajedno nakon tri mjeseca i doživjeli težak poraz! Brazilac zapucao penal

Protiv Nantesa je Mauricio Pochettino od prve minute zaigrao s triom "MNM"
Piše: HinaObjavljeno: 19. veljača 2022. 23:17

Vodeći sastav francuskog nogometnog prvenstva PSG poražen je na gostovanju kod Nantesa sa 1-3 u susretu 25. kola Le Championnata.

Prva je to pobjeda Nantesa protiv moćnih Parižana u posljednjih šest susreta.

PSG je prvi put od studenog započeo susret s ubojitim trojcem Messi - Neymar - Mbappe. Brazilac se oporavio od ozljede gležnja i vratio se na teren u utorak u ogledu Lige prvaka protiv Real Madrid, no tada je ušao u igru u 73. minuti. Protiv Nantesa je Mauricio Pochettino od prve minute zaigrao s triom "MNM".

image
SEBASTIEN SALOM-GOMIS Afp

Međutim, domaćin je već u četvrtoj minuti poveo golom Randala Kolo Muanija. Na 2-0 je povisio Quentin Merlin u 16. minuti, a fantastično prvo poluvrijeme Nantesa zaokružio je Ludovic Blas golom iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi nakon što je Georginio Wijnaldum igrao rukom u šesnaestercu.

PSG je već u drugoj minuti nastavka uspio smanjiti preko Neymara, a Brazilac je u 59. minuti imao priliku vratiti goste u život. Međutim, nije uspio realizirati kazneni udarac. Pucao je u donji desni kut, ali je Alban Lafont zaustavio njegov pokušaj. Bio je to Lafontov treći obranjeni jedanaesterac od posljednja četiri. Parižani su do kraja susreta imali još nekoliko prilika, no rezultat se više nije mijenjao.

image

Neymar promauje penal

SEBASTIEN SALOM-GOMIS Afp

Ovo je tek drugi poraz PSG-a ove sezone u prvenstvu, prvi su doživjeli kod Rennesa u listopadu prošle godine.

U prvom subotnjem susretu Lens i Lyon su remizirali 1-1.

Domaćin je poveo u 13. minuti golom Jonathana Claussa, a izjednačio je Tino Kadewere u posljednjim trenucima prvog dijela.

U nastavku susreta najbliže golu bio je Lens, no udarac Seka Fofane u 80. minuti je završio u vratnici.

PSG vodi na ljestvici sa 59 bodova, Marseille ima 46 i utakmicu manje, dok je treća Nica sa 42 boda i također susretom manje.

Strasbourg je četvrti sa 41 bodom, a Nantes je skočio za pet pozicija i sada je peti sa 38 bodova.

Linker
25. travanj 2024 10:52