FRANCK FIFE Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

‘Messijevo produljenje je šala i nema smisla. Uopće ne misli na navijače, evo zašto nije dobro da ostane‘

U jeku medijskih napisa o mogućem produljenju ugovora Lionela Messija s PSG-om glasno je odjeknula jedna izjava
Piše: SNObjavljeno: 09. veljača 2023. 10:00

Dao ju je Jerome Rothen, bivši igrač PSG-a i Monaca i bivši francuski reprezentativac. On smatra da PSG-u nema nikakvog smisla produljiti ugovor s Messijem (vrijedi do 30. lipnja ove godine, op.a.) koji prema njegovom mišljenju uopće nije zadovoljan u Parizu i niti ne pokušava stvoriti nekakav odnos s navijačima.

"Messijevo produljenje je šala. Trenirati Messija, Neymara i Mbappea je komplicirano, a uz sve to njegova je plaća vrlo visoka. PSG je zarobljen financijskim fair playom jer moraju isplaćivati plaće koje su eksplodirale. Sada imaju priliku sniziti troškove s Messijevom plaćom, a za njih je to prilika da dovedu nove igrače i poboljšaju momčad. Zbog svega navedenog produljenje s Messijem je loša ideja", rekao je Rothen za RMC Sport.

image
Thierry Lefouille/Sipa Press/Profimedia

Rothenu također nije jasno zašto bi Messi želio produljiti ugovor.

"S obzirom na dojam koji ostavlja prema van, nije mi jasno zašto bi Messi želio produljiti i nastaviti svoju avanturu ovdje. Uopće ne ulaže nikakav napor da bi stavio klub ispred sebe samoga. Nikada ne misli na navijače, uvijek samo spusti glavu i ode ravno u svlačionicu. Čak i kada zabije gol i navijači skandiraju njegovo ime, nikada im ne uputi gestu zahvale. On ne želi ulagati u ovaj projekt. Zbog svega toga ne mislim da je dobra ideja da nastavi", dodao je Rothen.

Linker
05. svibanj 2024 12:29