Niko Kovač
 VALERY HACHE
REMI NA POČETKU

Monaco je na svom stadionu gubio 0:2 već nakon 20 minuta, no Kovačeva momčad vratila se iz ponora

Monaco i Reims su podijelili bodove u početnoj rundi francuskog nogometnog prvenstva.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2020. 15:05

Prvu je službenu utakmicu na klupi Monaca ove nedjelje vodio Niko Kovač. Bivši hrvatski izbornik odigrao je neodlučenim rezultatom, 2:2 protiv Reimsa. Na startu dijela karijere vezanog uz kneževinu, Kovač je mogao i prosuti, ali i osvojiti sve bodove.

Monaco nije dobro krenuo u utakmicu. Već je u 21. minuti Reims imao 0:2. Nakon pet minuta Dia je doveo goste u vodstvo, a onda je asistent kod prvog, Toure, zabio drugi.

Monaco je u današnjoj utakmici nastupao bez nekih važnih pojedinaca (Fabregas, Jovetić, Maripan, Pellegri), ali i u takvom je, nešto slabijem sastavu dominirao i unatoč početnom zaostatku. Imao je Kovačev sastav čak 76 posto posjeda lopte u nogama, čak 20 udaraca prema vratima Reimsa, ali završilo je 2:2.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela za smanjenje zaostatka zabilo je novo pojačanje, Disasi, dok će u 55. za konačan rezultat poentirati Badiashile.

Momčadi Nice, Nimesa i Lorienta u nedjelju su pobjedama započele novu sezonu francuskog nogometnog prvenstva, a najefikasniji je bio Nimes koji je sa 4-0 na svom terenu nadigrao Brest. Strijelci na Nimes bili su Denkey (8), Meling (31), Philippoteaux (69) i Kone (84).

Lorient je sa 3-1 svladao Strasbourg zahvaljujući golovima Wisse (51), Grbića (60-11m) i Hamela (87). Gosti su poveli pogotkom Chahirija (30). U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa Nica je sa 2-1 bila bolja od Lensa koji je poveo iz kaznenog udarca u 11. minuti, a realizirao ga je Kakuta. Pobjedu Nici donio je dvostruki strijelac Gouiri (23, 75).

Linker
19. travanj 2024 12:16