FRANCOIS NASCIMBENI Afp
FRANCUSKA LIGA

Monaco prosuo važne bodove u borbi za Ligu prvaka, Brest pobijedio Marseille i došao na drugo mjesto

Vodeći PSG je nedostižan s 53 boda, a momčad iz Kneževine je na četvrtom mjestu s 38 bodova
Piše: HinaObjavljeno: 18. veljača 2024. 19:45

Nogometaši Bresta prekinuli su niz od tri utakmice u kojima su osvajali po bod pobijedivši pred svojim navijačima Olympique Marseille s 1-0 te su tom pobjedom u zadnjoj utakmici 22. kola zasjeli na drugo mjesto prvenstvene ljestvice.

Pobjeda domaće momčadi je još vrijednija, jer je Brest do nje došao s igračem manje na terenu. Steve Mounie je u 60. minuti isključen zbog udaranja laktom. No, gosti ne samo da nisu uspjeli iskoristiti prednost već su u 89. minuti primili gol, a strijelac je bio Pierre Lees-Melou i svojim trećim pogotkom u ovoj sezoni donio vrijedna tri boda svojoj momčadi.

Brest je 11. pobjedom došao do 40 bodova i zasjeo na drugo mjesto.

Nogometaši Reimsa i Lensa odigrali su 1-1 u dvoboju 22. kola francuskog nogometnog prvenstva.

Oumar Diakite je u 41. minuti doveo Reims u vodstvo, a Lens je izjednačio na kraju prvog dijela golom Wesleyja Saida (45+1).

Lens je s 36 bodova na šestom mjestu, ali samo tri boda iza drugoplasirane Nice. Reims je s 31 bodom na osmoj poziciji.

Iznenađenje kola priredila je momčad Toulousea koja je u nedjelju slavila s 2-1 na gostovanju kod Monaca i tako osvojila tri važna boda u borbi za opstanak. Vincent Sierro (41) i Logan Costa (70) su bili strijelci za Toulouse, a Maghnes Akliouche (48) za Monaco koji je izgubio važne bodove u borbi za plasman u Ligu prvaka i propustio priliku probiti se do druge pozicije koju s 39 bodova drži Nica.

Vodeći PSG je nedostižan s 53 boda, a momčad iz Kneževine je na četvrtom mjestu s 38 bodova, koliko ih ima i trećeplasirani Lille. Toulouse je s 23 boda na 13. poziciji, ali iza njega su tri momčadi sa po 22 boda: Montpellier, Lorient i Nantes.

Od momčadi koje se bore za opstanak, čak tri su ostvarile pobjede, Lorient i Toulouse u gostima, a Montpellier kao domaćin protiv izravnog konkurenta Metza (3-0), pred kojim sada imaju pet bodova prednosti.

Linker
02. svibanj 2024 18:28