AFP
NE PITAJU ZA CIJENU

Može li se dogoditi nezamislivo? Najbogatiji klub svijeta sprema transfer koji će srušiti sve moguće rekorde

Newcastle želi iz pariškog sastava dovesti Neymara, a to su spremni i dobro platiti
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. ožujak 2022. 13:27

Messi i Neymar. Još do ne tako davno tandem iz snova u Barceloni. Ili preciznije, dio terceta, zajedno s Luisom Suarezom. No, pustimo za ovu zgodu Urugvajca. Argentinac i Brazilac, Messi i Neymar su odlučili u jednom trenutku sreću potražiti u Gradu svjetlosti i u klubu prebogatom katarskih petro-dolara, PSG-u. Obojica su dočekani kao velikani, idoli, mega-zvijezde. Dovoljno je samo prisjetiti se euforije koja je zavladala prošlog ljeta u Parizu kada se pratio svaki korak, doslovno i let privatnog zrakoplova iz Barcelone u Pariz, a u kojem je bio Leo Messi. Idila je međutim jako kratko trajala.

Kupovina zvijezda za bolesno velik novac nikada u sportu nije bilo jamstvo uspjeha. Instant uspjeha, najmanje, Dobar, prvi primjer tomu je Chelsea kada je u njega prije 2 desetljeća tek ušao, Roman Abramović. I tada su upumpani silni milijuni, stotine milijuna eura odnosno funta, ali nisu odmah, prvih godina trofeji slijetali na Stamford Bridge. Slično se događa sada s PSG-om. Pa se tako onda dogodilo, ljetos nezamislivo.

Cijeli park Prinčeva odjekivao je zvižducima kada god bi Messi i Neymar samo prihvatili loptu. Malena je, kratka crta između neobuzdane ljubavi i mržnje. Sada obojici mora da se uglavi vrti pomisao - "Što nas je tjeralo otići iz Barcelone?". Poglavito ovo vrijedi za Argentinca koji je nešto tankoćutnija osoba, te se zadnjih dana već i spominje mogućnost njegovog povratka na Camp Nou. Pustimo priču o dugovima Barcelone. Preko noći se i to može promijeniti, no da Messi razmišlja o odlasku iz Pariza, nije tajna.

Baš kao što je dosta realan i odlazak Neymara. Posebice nakon informacije londonskog Daily Maila da mu je Newcastle, s novim arapskim gazdama navodno i najbogatiji klub na svijetu ponudio 238 milijuna eura odštete, a Neymaru tjedno 600.000 eura. Da mu se nađe. Doduše, nije baš imun na Neymara navodno ni Manchester City. U svakom slučaju, ne moramo brinuti na dugoročniju solventnost obitelji Neymar.

Linker
25. travanj 2024 01:39