Al-Khelaifi na dodjeli FIFA The Best nagrade

 FRANCK FIFE Afp
SKANDALOZNE OPTUŽBE

Najveći moćnik svjetskog nogometa pod istragom zbog otmice i mučenja: ‘Pa to su profesionalni kriminalci...‘

Tužitelj tvrdi da je pušten na slobodu tek kada je potpisao da neće otkriti osjetljive informacije
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. veljača 2023. 22:26

Nasser Al-Khelaifi, šef Paris Saint-Germaina i najveći moćnik nogometnog svijeta, pod istragom je zbog optužbe za otmicu i fizičko zlostavljanje, otkriva AFP..Tužbu je prije nekoliko mjeseci podnio francusko-alžirski poduzetnik Tayeb Benabderrahmane, a u ponedjeljak su imenovana tri istražna suca u Parizu koja će preispitati slučaj. Tayeb tvrdi da je otet i fizički mučen u Kataru 2020. godine jer je posjedovao dokumente koji sadrže kompromitirajuće informacije o Al-Khelaifiju.

Njegovi odvjetnici Maiters Roman Ruiz i Gabriel Vejnar kažu da su "jako zadovoljni" trenutačnim tijekom situacije, jer do nedavno su krivili francuski pravosudni sustav za sporost i nedostatak akcije.

image
FRANCK FIFE Afp

- Sretni smo što će ova priča napokon postati predmet istrage franuskog pravosuđa - kazali su odvjetnici za AFP.

Sadržaj informacija koje je Tayeb posjedovao, a navodno ukazuju na kakvu ilegalnu radnju prvog čovjeka PSG-a, dotiču se sadržaja s mobilnog telefona Al-Khelafija, a tužitelj tvrdi da se odnose na nepravilnosti vezane za dodjelu Svjetskog prvenstva u Kataru i dodjelu televizijskih prava tvrtki BeIN Media za SP 2026. i 2030. godine.

Tayeb tvrdi da je šest mjeseci bio u pritvoru u Kataru nakon što je uhićen u siječnju 2020. godine. Kaže da su ga tamo fizički zlostavljali, odnosno ‘mučili‘, prije nego što je premješten u kućni pritvor. Prema njegovoj priči, u studenom iste godine potpuno je pušten na slobodu, ali morao je potpisati dokument kojim obećava da neće otkrivati "osjetljive" informacije povezane s Al-Khelaifijem.

image

Nasser Al-Khelaifi

FRANCK FIFE Afp

Nakon skandala javio se i Al-Khelaifi putem službenog priopćenja.

- Radi se o profesionalnim kriminalcima, koji su više puta promijenili svoje odvjetnike da bi isto tako mogli promijeniti priču i govoriti laži. Ovo je krajnja medijska manipulacija, ali zapanjuje me što je toliko ljudi prihvatilo sve ove laži i kontradikcije, te ih drži vjerodostojnima. Pravda će ići svojim tijekom, nemam vremena govoriti o sitnim kriminalcima - poručio je predsjednik PSG-a.

Katarski šeik već se nalazio pod istragom zbog navodnog trgovanja utjecajem u vezi s kandidaturom za SP 2022., kada se ispitivao njegov odnos s bivšim članom FIFA-e Jeremom Vackleom. Oslobođen je tih optužbi.

Linker
27. travanj 2024 02:23