SYLVAIN LEFEVRE Hans Lucas Via Afp
DOMAGOJ BRADARIĆ ZA SN

‘Napravili smo pravo čudo! Tajna uspjeha? Ako već pitate, onda neka to bude naše - sveto trojstvo‘

Hrvatski reprezentativac, štićenik i Zlatka Dalića i Igora Bišćana, uzeo je prvi naslov u karijeri
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. svibanj 2021. 09:12

Lille je prvak Francuske, hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić (21) ima naslov! Pamtiti će ga sigurno do kraja života, prvi mu je u karijeri, i to kakav. Titula u Ligi Petice, u prvenstvu svjetskih prvaka. Lille je došao do naslova nakon 10 godina, posljednji je osvojio 2011. godine. Srušen je bogati PSG, apsolutni favorit, Mbappe, Neymar i ostali pariški bogataši mogli su samo tužno gledati kako Lille slavi naslov prvaka.

U posljednjoj utakmici novi prvaci su pobijedili Angers na gostovanju s 2:1, nakon toga počelo je veliko slavlje momčadi Christophea Gaultiera... Trajalo je do duboko u noć.

Jučer nam se hrvatski junak Lillea javio dva puta. Prvi puta prije podne.

- Imamo sad ceremoniju proslave naslova, a onda idemo na slavljenički ručak. Jako je veselo, radost je ogromna, nemojte se ljutiti, čujemo se kasnije... - veselo nam je pričao Bradarić.

image
JURE MAKOVEC Afp

Kakva li je to bila sezona ovog 21-godišnjeg mladića koji je u ljeto 2019. godine iz Hajduka u lukrativnom transferu otišao u Lille! Osvojio je naslov prvaka, s mladom hrvatskom reprezentacijom se plasirao u četvrtfinale Eura, a dobio je i poziv Zlatka Dalića za seniorski Euro. Da, nismo zaboravili, upravo je njegov pogodak Engleskoj u zadnjim sekundama utakmice donio Bišćanovoj selekciji povijesni uspjeh, prvi prolazak skupine na europskim prvenstvima. Sjećamo se i dana prije nego što će izbornik Dalić objaviti popis za Euro. Razgovarali smo s mnogim stručnjacima koji su upravo Bradarića istaknuli kao sadašnju, ali i vrlo bitnu buduću kariku hrvatske reprezentacije.Kao što je i najavio, Domagoj nam se javio poslijepodne. Ali, slavlje još nije bilo gotovo, Lille je i dalje uživao u svojim nezaboravnim trenucima.

- Ha, slavlje još traje, pa da vam se javim na vrijeme, tko zna do kada će još trajati, ha, ha, ha... Ma, mislim da vam ne trebam pričati o atmosferi koji ovdje vlada. Znate što? Pa, mi smo ipak napravili čudesan rezultat. Nadjačali smo PSG! Tko je to mogao pretpostaviti, prognozirati? Naravno da smo mi vjerovali u sebe, ulazili smo u svaku utakmicu s ogromnim samopouzdanjem, s neviđenim htijenjem, najvećim mogućim motivima. Ali, osim nas, zacijelo nitko u Francuskoj nije mogao vjerovati da ćemo osvojiti naslov ispred PSG-a. Mnogi su mislili da ćemo popustiti, da borbu za titulu nećemo izdržati do kraja, da ćemo se negdje popiknuti. Nismo, do konca smo izdržali i sad zasluženo slavimo naslov, ponosni smo do neba - pričao nam je Bradarić.

Pitali smo ga koja je tajna Lillea? Kako su uspjeli napraviti čudo?

- Tajna? Nema neke tajne... Kako da vam najbolje opišem Lille? Pa, najbolji opis će biti da smo mi jedna velika obitelj. Baš smo onakva mušketirska priča - svi za jednoga, jedan za sve. Svima je momčad na prvom mjestu, ona je stavljena ispred bilo kojeg osobnog interesa. Svi dišemo kao jedan, svi smo maksimalno posvećeni svom cilju. Lille je jedno veliko zajedništvo. Naravno, osim svega toga trebam naglasiti i da imamo jako kvalitetnu momčad, imamo roster s moćnim igračima. Na kraju, imamo ono što stvara pobjednike, prvake. Imamo pobjednički mentalitet! Dakle, ako ste pitali za tajnu, onda neka to bude “sveto trojstvo”. Momčad je obitelj, ima kvalitetu i pobjednički mentalitet!

Bradarić će već danas biti u Zagrebu, nešto nakon 10 sati s mladom reprezentacijom kreće na pripreme u Sveti Martin na Muri. On je uz Joška Gvardiola i Luku Ivanušeca “dvostruki Europljanin”. Igrat će na Europskom prvenstvu mladih i na seniorskom Euru, bit će pod paskom dvojice izbornika, Igora Bišćana i Zlatka Dalića.

- Eto, preda mnom su dva europska prvenstva. Prvo igramo sa Španjolskom u četvrtfinalu mladih reprezentacija. Imamo vrhunsku momčad koja je već napravila veliki korak prolaskom iznimno teške skupine. Na Euru mladih sve je moguće, spremni smo za velike stvari. Moje osobne ambicije? Pa, jasno da su vezane uz ambicije obje naše reprezentacije. Želim što dalje dogurati na oba europska prvenstva, a kad se vratim u Lille nastaviti osvajati trofeje. Želim biti pobjednik! - zaključio je Domagoj Bradarić.

Dečko od pobjedničkog materijala

Kad je onako mlad i neiskusan stigao u Lille, u ligu Petice, mnogi su se pitali hoće li se Domagoj uspjeti brzo prilagoditi, hoće li uspjeti? Naime, mnogi mladi igrači kad dođu u jaki i moćni klub, u najjače lige svijeta, znaju zastati, neki i potonuti. Međutim, Bradarić nije od tog materijala, on je od mnogo čvršćeg, onog pobjedničkog...

- Osjećaj je zaista fenomenalan. Zapravo nevjerojatan. Uzeo sam prvi veliki trofej u svojoj karijeri i to još trofej u Ligue 1. Mislim da ne trebam previše objašnjavati kakvi me osjećaji sreće prožimaju, kako sam zadovoljan, uzbuđen i ushićen.

Zadovoljniji prvim dijelom

Nije igrao na ovoj posljednjoj utakmici protiv Angersa, ostao je na klupi za pričuve. U konačnici sezone općenito je manje igrao, ali ukupno je ove sezone za Lille odigrao respektabilnih 36 utakmica, 26 u prvenstvu, 7 u Europskoj ligi, te 3 u nacionalnom Kupu.

- Ponajviše sam zadovoljan prvim dijelom sezone, gdje sam igrao jako dobro u kontinuitetu. U drugom dijelu sezone moglo je bolje, ali sada o tome ne razmišljam, titula je tu, to je ono što jest najvažnije.

Linker
27. travanj 2024 01:22