FRED TANNEAU Afp
ZANIMLJIVA REAKCIJA

‘Ne bih komentirao je li Majerov neodlazak dobar potez, ali to je ovdje jedan od najjačih klubova!‘

Hrvatski reprezentativac u Lilleu, vodećem klubu francuskog prvenstva
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. veljača 2021. 17:24

U subotu je bila prava ludnica u Marseilleu. Susret 22. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille - Rennes odgođen je zbog upada domaćih huligana u trening-kamp momčadi Olympiquea.

Huligani su nekoliko sati prije početka dvoboja zapalili stablo na ulazu u trening-kamp Olympiquea, sjedalice na domaćoj klupi na stadionu ispisali su porukama “vi ste odvratni”, a transparentima su prozvali i klupskog predsjednika Jacques-Henrija Eyrauda, nazvavši ga među inim “prevarantom” te su od njega zatražili odlazak iz kluba.

Kad vidite što se događa u tom poznatom francuskom klubu, možda jest bolje da je Lovro Majer ostao doma.... Jučer smo popričali s hrvatskim reprezentativcem Domagojom Bradarićem, igračem Lillea, vodeće momčadi francuskog prvenstva. Pitali smo ga bi li Majer napravio dobar potez da je otišao u Marseille ili je ipak bolje da je izbjegao tu lokaciju?

- Ne bih komentirao je li to dobar potez ili ne, ali Marseille je u Francuskoj jedan od najjačih klubova. Trenutačno, doduše, nisu u dobroj situaciji, na devetom su mjestu, nemaju neke rezultate, navijači su nezadovoljni, sigurno ste vidjeli kakvi su neredi bili. Navijači očekuju više. Kad sam igrao protiv Marseillea pred prepunim stadionom, bio mi je to jedan od najljepših osjećaja. Radi se o velikom klubu, sjajne povijesti, koji sad nije u najboljoj situaciji, ali oni će se sigurno vratiti u vrh francuskog nogometa, to uopće nije dvojbeno. Marseille je sigurno među tri-četiri najbolja francuska kluba - kazao nam je u uvodu Bradarić.

On je najbolji dokaz kako mladi igrači mogu ekspresno uspjeti u Lique 1. Bradarić je u Lilleu praktički od samoga početka postao jedna od ključnih obrambenih karika.

- Ne mogu kazati da je lako, da će svakome uspjeti kao meni. Treba puno raditi, ali mislim da je francuska liga, bez obzira koliko je zahtjevna i u nogometnom smislu brza i agresivna, jako dobra za napredak igrača. Kad govorim o sebi, mogu kazati da sam ovdje naučio dosta toga, baš sam jako, jako napredovao. Trebam još napredovati, naravno, ali za mlade igrače, koji su spremni učiti i dokazivati se, stvarno je idealna liga.

Njegov Lille je trenutačno prvi na ljestvici. Ima dva boda više od drugog Lyona, tri boda fore ispred trećeg Paris Saint Germainea i šest ispred Kovačevog Monaca. Mogu li biti prvaci?

- Mi ulogu favorita prebacujemo na Paris SG. Neka su oni pod pritiskom. Oni su mega momčad s puno velikih zvijezda. Pred nama je i Europa, imat ćemo do kraja sezone jako puno utakmica. Ali, stvarno nas ide. Igramo jako dobru obranu, čvrsti smo, to je sve donijelo da smo sada vodeći. Ovo je za sve nad predivan osjećaj. Držim da će se Lille, Paris SG, Lyon i Monaco, koji zaista igra odlično u posljednje vrijeme, boriti za naslov prvaka ove sezone - zaključio je Bradarić.

Linker
24. travanj 2024 16:32