SCREENSHOT: INSTAGRAM
LUDA KUĆA

‘Neće biti 500 ljudi, nego samo 150‘ Neymar izazvao zgražanje u elitnom gradiću, što čeka novog trenera?

Potjerani trener dobio je još jednu godišnju plaću, najveća zvijezda glavna je tema u Brazilu...
Piše: Damir Dobrinić/Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2020. 09:37

Thomas Tuchel je prošlost, 47-godišnji Nijemac, koji je od 2018. do 2020. godine od 127 utakmica na klupi Paris Saint Germaina dobio njih 95, na odmoru je nakon otkaza u Parizu prije pet dana. Tuchel je dobio 75 posto dvoboja s Parižanima, ali ne mora se čuditi. Veći postotak uspješnosti, 76 posto, imao je upravo njegov neposredni prethodnik Unai Emery, koji također nije uspio preživjeti velika očekivanja katarskih vlasnika i jaki ego sportskog direktora i bivšeg igrača Parižana Leonarda.


Tuchela više ništa ne veže s PSG-om nakon što su se odvjetnici suprotstavljenih strana uspjeli dogovoriti oko odštete koju će dobiti. U novogodišnjim praznicima njemački će stručnjak uživati s novim iznosom koji se kreće između 7 i 8 milijuna eura, otkrili su mediji iz njegove domovine. Toliko mu je, otprilike, bila i godišnja plaća...

image
Thomas Tuchel
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT


Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Emery i Tuchel, tako izgleda kratki popis trenera koje je tvrtka Qatar Sports Investments instalirala na klupu pariškog kluba u kojem vlada oko devet i pol godina. Nakon Talijana, Francuza, Španjolca i Nijemca, red je na - Argentinca. Mauricio Roberto Pochettino Trossero, 48-godišnjak koji je u trenerskoj karijeri od 2009. vodio tek tri kluba, Espanyol, Southampton i Tottenham, sve je dogovorio s Leonardom i postat će peti trener PSG-a zaposlen od strane Kataraca.

image
Mauricio Pochettino
ANDREJ ISAKOVIC

Čekao 13 mjeseci

Prošlo je nešto više od 13 mjeseci otkako je Pochettino dobio otkaz u Londonu i od tada je bez posla. Dosta je dugo čekao pravu priliku i ona mu se, eto, otvorila. Pochettino preuzima jedan od najmoćnijih svjetskih klubova u ovom trenutku.


Prije deset dana Tuchel je objavio kako će praznici u PSG-u trajati do nedjelje, 3. siječnja 2021. godine, kada će se igrači nakon desetodnevnog odmora vratiti radu u francuskoj prijestolnici. No, Tuchela na tom treningu neće biti, posao ostavlja godinu dana starijem nasljedniku. Koji dobro zna se zašto je doveden i zašto će biti skupo plaćen. Čak i da kiksa, ne osvoji trofej koji se PSG-u unaprijed upisuje uoči početka svakog prvenstva Francuske, Pochettinu će biti oprošteno ako osvoji ‘sveti cilj’ - Ligu prvaka.

Odmah na Barcu

A tamo ga već na prvoj prepreci, u osmini finala koja starta u siječnju, čeka ranjena, ali uvijek opasna Barcelona, koja mu je kao dugogodišnjem bivšem igraču i trenera Espanyola posebno “draga”. Prije Barce Pochettino prvo mora prebroditi naporni siječanj u kojem bi mogao doći do svog prvog trofeja na klupi moćnog pariškog kluba. U srijedu, 13. siječnja, na stadionu u Lensu borit će se s Marseilleom za Trophee des Champions, Francuski superkup.


I dok novi trener slaže svoj trijumfalni plan, njegov ključni igrač uživa u domovini. Neymar je slobodno vrijeme preko praznika odlučio provesti ludo se zabavljajući s prijateljima u Brazilu. Za 28-godišnjeg brazilskog napadača nije to ništa novo, svake zime s Neymarom je ista priča. Niti jedna ne može proći bez njegovih razularenih zabava.

No, ove godine Neymar je otišao na novu razinu. Brazilski list O Globo objavio je priču kako je za kraj 2020. Neymar pripremio tulum koji će trajati pet dana u svojoj vili u Mangaratibi u Rio de Janeiru.


Najavljivalo se 500 gostiju, razne glazbene skupine koje će zabavljati goste, kojima je, pak, zabranjeno unošenje mobitela na zabavu. Kako ne bi uznemiravao susjede, Neymar je organizirao podzemni party s posebnom zvučnom izolacijom. S obzirom da COVID-19 ozbiljno hara Brazilom, mnogi su krenuli kritizirati Neymara zbog organizacije takvog događaja.

Priču je pokušala smiriti agencija Fabrica, koja je za Neymara organizirala zabavu u elitnoj Mangaratibi. Radi se o gradiću od 40-ak tisuća stanovnika u državi Rio de Janeiro, u kojem zbog mjera ove zime neće biti organizirane proslave Nove godinu.

- To je naša zabava, i nije povezana s Neymarom! Zabava će se održati prema zdravstvenim standardima koje propisuju vlasti. I na njoj neće biti 500 gostiju, već samo 150 gostiju - poručili su iz Fabrice o toj temi.


Inače, Neymar je zbog ozljede gležnja propustio posljednja tri dvoboja Paris SG-a, Pochettino se samo može nadati da mu partijanje neće dodatno naškoditi...

Linker
26. travanj 2024 11:00