Christophe Galtier

 GUILLAUME SOUVANT Afp
NEMA IZVLAČENJA

‘Neću štedjeti reprezentativce zbog Svjetskog prvenstva! A ne bi me čudilo da mi neki igrač dođe...‘

‘Otkrio sam karakter svojih igrača, ako žele razgovarati sa mnom, vrata su im uvijek otvorena‘.
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. studeni 2022. 19:15

Christophe Galtier na press-konferenciji uoči susreta s Auxerreom u sklopu 15. kola francuske Ligue 1 mnogo je, ali nerado govorio o Svjetskom prvenstvu u Katru. Kako je ubitačan tempo već otpisao nekoliko velikih imena sa Svjetskog prvenstva, poput Bena Chilwella i Time Wernera, uvelike se proširila priča o štednji minutaže nogometašima koji se spremaju za veliku ceremoniju na Bliskom istoku.

- Da, logično je da neki žele da ih se poštedi. Otkrio sam karakter svojih igrača, ako žele razgovarati sa mnom, vrata su im uvijek otvorena. Ne bi me čudilo da mi neki igrač dođe s mislima da se boji utakmice, ali protiv Auxerrea imamo obvezu sastaviti konkurentu momčad čak i ako postoje strahovi. Pazit ću na njihove primjedbe, ali neću štedjeti nikoga! Svi su mi na raspolaganju osim Fabiana Ruiza, a dosad nitko nije došao s iskazima da ne želi igrati posljednju utakmicu uoči Svjetskog prvenstva - sa stavom je kazao Galtier u petak.

Ipak, Francuzi su proteklih dana i tjedana pisali o Lionelu Messiju, koji navodno prema svom ugovoru ima pravo tražiti određene privilegije kada je argentinski dres u pitanju. Tako su se pojavili navodi da će Messi tražiti Galtiera izostanak s momčadskog popisa za posljednja dva ligaška ogleda, odnosno Lorient i Auxerre.

Galtier se po tom pitanju nije oglasio, ali ostalo je zapaženo da se Messi u pobjedi nad Lorientom (2:1) nije nalazio ni na klupi. Iz kluba su poručili da je bio izvan pogona zbog upale Ahilove tetive, što će nekima probuditi dodatne sumnje, ali nitko ne može optužiti Galtiera da je uslišio želje učinkom najboljem igraču PSG-a.

Kako je i sam trener poručio, osim Ruiza, svi su spremni za nedjeljni ogled i tada ćemo vidjeti njegov stav prema Messiju. Za kraj obraćanja Galtier je poručio da je najvažnije igrati oslobođene psihe, iako strah zbog ozljeda otežava okolnosti.

Linker
27. srpanj 2024 01:55