Achraf Hakimi
 OSCAR BARROSO Dppi Via Afp
PREKINUO JE NAKLAPANJA

Nekadašnji Modrićev suigrač razriješio misterij: ‘Zašto sam otišao iz Reala? Nije zbog Zidanea...‘

Nakon dvogodišnje posudbe u Borussiji i lanjske šampionske sezone u Interu, sada je u PSG-u.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2021. 19:29

Čitava je karijera još pred 22-godišnjim Marokancem Achrafom Hakimijem, a kao da ga na velikoj sceni gledamo već desetak sezona. Zapravo, i nismo daleko. Još je u ljeto 2017. godine debitirao za madridski Real, klub u kojeg je stigao kao 8-godišnji dječačić.

Zinedine Zidane pozvao ga je među odabrane za sastav u dvoboju protiv Espanyola na Santiago Bernabeuu, 1. listopada 2017. godine. Bliži se mini-jubilej od pet godina koliko će uskoro proći od toga dana, a Hakimi je samim time postao zamimljiv sugovornik francuskom L'Equipeu koji mu je posvetio dosta prostora.

Iza Hakimija je zapravo samo ta jedna sezona seniorskog nogometa u Madridu, jer će period od ljeta 2018. do lipnja 2020. provesti na dvogodišnjoj posudbi u dortmundskoj Borussiji. Zašto se Zinedine Zidane odrekao momka koji mu je dao ruku na putu do europskog naslova 2018. godine, do toga razgovora nije bilo jasno...

image
BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp

- Da bude jasnije, iz Reala nisam otišao zbog Zidanea. Razgovarali smo i 2020. kad sam baš odlazio za stalno u Inter, a tema te naše duge priče nek ostane među nama. Ono što se dogodilo prošlogodišnjeg ljeta nema veze sa Zidaneom, otišao sam zbog nekih drugih stvari koje su vezane prvenstveno uz pandemiju COVID-a i interna događanja u Realu - objasnio je Hakimi.

Bio je Hakimi važan kotačić u toj Borussijinoj squadri, baš kao što će to biti u Interovoj prošlosezonskoj, šampionskoj... Baš zato će ga ovoga ljeta dovesti superbogati PSG za osnovnih 60 milijuna eura, što uz bonuse može narasti i na 70.

- Posebno mi je drago zbog mog dobrog odnosa s Kylianom Mbappeom. Mladi smo, imamo mnogo toga zajedničkog, a to nas prijateljstvo čini boljima. Nadopunjujemo se na terenu. Točno je da sam ovoga ljeta dobio i službenu ponudu Chelseaja, ali instinkt me odveo u Pariz. Znao sam da ću ovdje biti sretan, a i trener Pochettino me prije par godina htio u Tottenhamu - kaže Marokanac.

U klubu je suigrač s Leom Messijem, protiv kojega je nekoć igrao. Kakav je dojam ostavio na njega veliki Argentinac?

- Iskreno, nisam mislio da će Messi ikada napustiti Camp Nou. Ali, sad kad se dogodilo i kad igramo zajedno mogu reći da me jako ugodno iznenadio. Miran je, nenametljiv na terenu i izvan njega. Iznenadilo me njegovo ponašanje, i to jako ugodno - zaključuje Hakimi.

Linker
10. svibanj 2024 17:29